avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calcul pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calcul pensie

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati!

Sotul meu a primit de curand decizia de pensionare si avem nelamuriri la calculul punctajului respectiv cuantumul pensiei.
Am obtinut baza de date dupa care s-a calculat dar avem nelamuriri si la modul cum au fost introduse datele ,avand multe sporuri si gr.I de munca. Par a fi introduse intr-adevar la ,,decizia operatorului de date!"
dupa cum ni s-a raspuns cand am intrebat. Dosarul a fost depus in mai iar punctajul pe 2010 a fost raportat la intreg anul si a iesit foarte mic(0,1348) La fel in anul angajarii. Mi s-a spus ca asa este progamul . Este corect?
Va rog ajutati-ma cu un calcul pentru a putea contesta in timp util, daca este cazul.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ancfd , utilizator 12:43, 20 Iulie 2010
am adeverinta cu mai multe sporuri:noapte,toxicitate,conditii grele, spor de vechime ,fidelitate care nu au fost raportate strict la lunile din adevrinte nici inainte de 1992. Revin cu intrebarea :Rubrica sporuri-suma- se rporteaza la perioada contributiva,caci pe adeverinta scrie suma fixa lunara iar perioadele contributive contin mai multe luni?din adeverine rezulta suma mult mai mare decat am trecuta in date referitoarela perioada contributiva?
am trimis toata documentatia la o PF autorizata in acest domeniu pentru a primi lamuriri caci mie mi-e foarte clar ca decizia operatorului de date a fost subiectiva in legatura cu adeverintele de sporuri,adeverinte care m-au costat f. mult fiind date de o firma care a preluat arhiva.cand m-am interesat daca adeveritele sunt bune,anterior depunerii dosarului mi s-a spus de la ghiseu ca sunt foarte bune.
multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin calcul pensie dariad dariad Am primit buletinul de calcul al pensiei si am niste nelamuriri. Din acesta nu rezulta clar daca mi-au fost incluse in calcul toate sporurile si sumele ... (vezi toată discuția)
Buletinul de calcul al pensiei morosanucarmen morosanucarmen Sint pensionata anticipat partial incepind cu august 2009. Dupa lungi discutii cu casa de pensii, am reusit sa obtin Buletinul de calcul al pensiei unde am ... (vezi toată discuția)
Salariu tarifar lunar Elena Soare Elena Soare In carnetul de munca, inainte de 1989 inregistrarile se refera la "salariul tarifar lunar"- in acea rubrica se trecea o valoare, de ex.2000 ROL. As vrea sa ... (vezi toată discuția)