avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune parti sociale

buna seara
am si eu o intrebare

intr-un srl cu asociat unic in care doreste sa intre al 2-lea asociat prin cedare de p.s
50% , cesiunea la Registrul comertului se face tot in 2 etape si dureaza peste 30 zile ? sau se depune tot dosarul odata.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 22:19, 15 Iulie 2010
La ORC nu este chiar gratis, fiecare operatiune costa, nu chiar ca la notar, insa au si ele pret ;) [ link extern ]
Totusi timpul pierdut la Registru este de aproape 2-3 ore, incluzand cozile aferente la cel putin 2-3 ghisee. La notar te poti programa si se poate rezolva in maxim jumatate de ora. Nu pledez cauza notarilor, insa daca nu ai timp, nervi si nici chef sa treci prin incercarile de la Registru, poti sa apelezi si la aceasta varianta.
Asta-i tot.
Eu nu cred ca dureaza doar 6-7 zile dupa ultimele modificari ale Legii 31/1990 prin OUG 54/2010:
OUG 54/23.06.2010- . La articolul 202, după alineatul (2) se introduc patru noi alineate, alineatele (21)-(24), cu următorul cuprins:
"(2 ind. 1) Hotărârea adunării asociaţilor, adoptată în condiţiile alin. (2), se depune în termen de 15 zile la oficiul registrului comerţului, spre a fi menţionată în registru şi publicată în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a.
(2 ind. 2) Oficiul registrului comerţului va transmite de îndată, pe cale electronică, hotărârea prevăzută la alin. (21) Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti.
(2 ind. 3) Creditorii sociali şi orice alte persoane prejudiciate prin hotărârea asociaţilor privitoare la transmiterea părţilor sociale pot formula o cerere de opoziţie prin care să solicite instanţei judecătoreşti să oblige, după caz, societatea sau asociaţii la repararea prejudiciului cauzat, precum şi, dacă este cazul, atragerea răspunderii civile a asociatului care intenţionează să îşi cedeze părţile sociale. Dispoziţiile art. 62 se aplică în mod corespunzător.
(2 ind. 4) Transmiterea părţilor sociale va opera, în lipsa unei opoziţii, la data expirării termenului de opoziţie prevăzut la art. 62, iar dacă a fost formulată o opoziţie, la data comunicării hotărârii de respingere a acesteia."
Dar vedeti si site-ul ONRC la rubrica "formalitati"- cesiunea partilor sociale
Ultima modificare: Joi, 15 Iulie 2010
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
Lasati-l cu atatea articole, ca el nu da examen la drept, iar noi le stim, si oricum nu au nici o legatura cu speţa.
A inteles omul ce are de facut.
La Craiova intr-o saptamana este gata certificatul de inmatriculare, stiu ce spun.
Articolele nu erau pentru user ci pentru cel care a spus ca se rezolva in 6-7 zile cesiunea.Oricum e o procedura noua cea reglementata prin OUG 54/2010.
La Bucuresti se rezolva inainte in 5 zile.
procmarci a scris:

Lasati-l cu atatea articole, ca el nu da examen la drept, iar noi le stim, si oricum nu au nici o legatura cu speţa.
A inteles omul ce are de facut.
La Craiova intr-o saptamana este gata certificatul de inmatriculare, stiu ce spun.

Nu mai dati sfaturi din trecut ...
Ati fost azi la ORC pentru cesiune ??
Traim in romania si legislatia se schimba !! cititi-o !!
Legea se aplica in toata tara inclusiv in Craiova !! OUG 54/2010
Procedura desfasoara in 2 etape si se rezolva practic in 2 luni cu conditia ca societatea sa nu aiba datorii la ANAF
Ultima modificare: Joi, 15 Iulie 2010
Adrian Stoica, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare srl anamariacelik anamariacelik care sunt pasii de parcurs pentru a vinde un SRL? ma intereseaza pentru ca un anume asociat la firma x a vandut firma (SRL),intocmind un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Cesiune Alexandru Arsu Alexandru Arsu Buna seara, Intampin urmatoarea problema: Se da un SRL cu asociat unic si 4 persoane implicate in aceasta poveste. A este primul asociat. Pe 01.05 acesta ... (vezi toată discuția)
Vanzare firma lenuivan lenuivan vreau sa vand o firma la care sunt asociat unic, in patrimoniu nu mai am niciun bun(am avut o masina ptr transport dar am vandut-o) Ce acte tb sa intocmesc? - (vezi toată discuția)