avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă \"Televiziunea poporului\"
Discuție deschisă în Discuţia la modă

"Televiziunea poporului"

Azi a aparut pe Mediafax un articol prin care se anunta ca Dan Diaconescu, patronul "Televiziunii poporului" a fost convocat la DNA. Nu am mai citit mai departe, pentru ca mi s-a urcat tensiunea instantaneu! X-(

Adica acest personaj ma reprezinta si pe mine??? Eu sunt poporul, la fel ca fiecare dintre dumneavoastra - simtiti ca televiziunea pe care o conduce va reprezinta??? Asa am ajuns, sa fim etichetati, ca un popor consumator de DD in direct??? Mi se face rau. Oare nu exista vreo forma legala prin care asemenea sintagme prin care se aroga niste titluri nemeritate sa fie amendate??? Este o jignire flagranta la adresa inteligentei noastre ca popor si la adresa demnitatii natiunii. Cine le da dreptul sa se numeasca "televiziune poporului"? Luati aminte ca aceste stiri sunt preluate si de presa internationala si deci, raul facut este propagat cu o viteza uimitoare. Nu e de ajuns ca ne aflam intr-o criza multipla, economico-financiara si politica, ne lipsea sa fim stindardul scandalului si al ridicolului. Ma simt calomniata si nu stiu carei instante sa ma adresez.

Cu stima, cu impotrivire si furie mocnita,

CT
Cel mai recent răspuns: Talk Partners , Consilier juridic 09:33, 9 Septembrie 2010
Andrei Plesu a scris:

Exista, în fiecare din noi, o zona inavuabila de cruzime, curiozitate vicioasa, perversiune morala. A valorifica însa tocmai aceasta zona, a întarîta ce e mai rau în om, a face spectacol din mizerie, a convoca „publicul larg“ la o extatica balacire în laturi e cinic, e iresponsabil, e ucigator.



Am mai spus-o: nicaieri în lume (atîta cît pot vorbi din experienta directa) nu exista un asemenea post de televiziune. Exista posturi comerciale, exista emisiuni îndoielnice, dar nicaieri nu se îngaduie unui utilizator al eterului sa livreze, zece ore pe zi, dejectie pura.

Textul d-lui Plesu, scris cu eleganta si bun-simt pare ... hei! Stati putin! Ia sa-l recitim! Nicaieri nu se ingaduie unui utilizator al eterului sa livreze ... Oricat de mult imi displace DD, pe care marturisesc aici ca il cunosc cel mai bine din emisiunea carcotasilor si intrebarile clientilor de peste 60 de ani, oricat de mult ma dezgusta stilul, figura, exprimarile, etc-urile de la "tembeliziunea popolului" mult mai mult ma tem de cenzura, chiar daca cenzorul e un individ cu aparenta de intelepciune si multa educatie ca domnul Plesu.
1. Visul fraierului. Fraierul nu este acela care la auzul stirii ca 90% din oameni sunt prosti isi zice in sinea lui: "Bine ca eu fac parte din ceilalti 15%" Nooooo, frate! Nu e ala! (Ala e doar un dependent de DD) Fraierul este individul acela educat, cultivat, erudit, plinut si aparent bonom care-si inchipuie ca exista lucruri care "se dau" gratis. De vreme ce la primirea certificatului de nastere parintii fraierului n-au primit nici o factura care sa arate pretul libertatii fraierul isi inchipuie ca libertatea e moca. Fraierul nu stie vorba ca "ce e pe degeaba nu face doua parale".
2. Visul fraierului se face cosmar. Fraierul ar fi de acord sa nu se permita unuia needucat, si pe deasupra si din Caracal, sa difuzeze 10 ore pe zi dejectie pura si ar vota pentru asta. Apoi, intr-o zi, fara veste sau poveste, ar afla ca nu mai poate publica un articol in care sa scrie despre metoda reductiunii eidetice pentru ca cel care l-a oprit pe ala de difuza gunoaie il opreste si pe el. Fraierul va afla astfel ca orice limitare a libertatii, odata pornita, este greu de controlat si ca cel care controleaza cenzura este imposibil de cenzurat. Apoi, profund dezamagit, fraierul va afla ca vanzatorul de dejectii a fost indepartat pentru ca facea concurenta nu pentru considerente morale.
3. Unde tragem totusi linia? Cum stabilim o regula a ceea ce este si ce nu este permis? Pornografia e permisa cam peste tot insa linia se trage acolo unde scrie "18 ani". Nu e aici locul si nici nu este spatiu suficient pentru a scrie despre asta insa cred ca regula aceasta trebuie sa tina seama de ceea ce o persoana rezonabila considera socant si foarte daunator moral (de fapt, imi permit sa scriu ca asta nu intelege domnul AP, ca exista o diferenta majora intre snuff - crime filmate in direct - si mizeria difuzata de DD).
4. Pretul. Pretul pe care-l platesc eu acum, exact in momentul in care ii zic fraier unui fost consilier prezidential este toleranta fata de DD si cei ca el. Il pot ironiza cat vreau pe DD, pot sa zic ce doresc despre el insa, cata vreme nu trece peste linie nu am voie sa cer sa fie cenzurat pentru ca altfel, un adorator al fraierului criticat de mine va cere sa fiu cenzurat. Libertatea nu este gratuita ci are un pret foarte ridicat exprimat in unitati de toleranta fata de ceilalti. Cu alte cuvinte, cu cat sunt mai tolerant fata de ceilalti si cu cat ceilalti respecta aceeasi regula, eu si ei suntem mai liberi.
sic cogito
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 August 2010
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
u.b.i.k. a scris:

......... Libertatea nu este gratuita ci are un pret foarte ridicat exprimat in unitati de toleranta fata de ceilalti. Cu alte cuvinte, cu cat sunt mai tolerant fata de ceilalti si cu cat ceilalti respecta aceeasi regula, eu si ei suntem mai liberi.
sic cogito


Si pornind de la acest punct am putea sa avansam pe o ipoteza, ca doara nu credeti ca cele doua parti vor incremeni in aceasta zona de demarcatie "ma tolerezi, te tolerez, ne toleram reciproc...", ci una din ele si anume, pun in discutie, ca partea celor ca DD & comp. incep prin a incalca linia de demarcatie. Ce se va putea face? Ca mai avem o experienta cu manelizarea muzicii de petrecere..... Vreau nu vreau, cat as fi de toleranta, in casa mea trebuie sa-mi pun dopuri in urechi ca sa nu aud maneaua aluia de la parter care considera ca toleranta celorlalti inseamna ca si lor le place, aluia care isi opreste masina si in timp ce-si asteapta pipita sa faca dus, sa se macheze, sa se parfumeze, sa se imbrace, deci vreo ora...asa, ne "delecteaza" cu un repertoriu vast de manele, prea putin pasandu-i ca oamenii mai si dorm la ora aia, pentru ei nu conteaza decat ei si maneaua lor. Cum e cu toleranta?

N-as vrea sa ne indepartam de la subiect, dar eu vad lucrururile intr-o perspectiva pesimista. O data incalcata linia de demarcatie, cel putin la noi in tara, nu exista autoritate care sa mai puna lucrurile la locul lor....asa ca preventiv cred ca si A.P. si-a pus problema cenzurii.
Daca relativizam totul si nu ne stabilim o zona generoasa a bunului simt peste care sa nu permitem trecerea, cred ca ne putem astepta sa ni se incalce teritoriul, sa fim cuceriti si bagati in lagarele de concentrare ale "culturii vechi", aplicandu-ni-se pe o spinare din ce in ce mai firava biciul gros al manelei generale.
elga50 a scris:

Si pornind de la acest punct am putea sa avansam pe o ipoteza, ca doara nu credeti ca cele doua parti vor incremeni in aceasta zona de demarcatie "ma tolerezi, te tolerez, ne toleram reciproc...", ci una din ele si anume, pun in discutie, ca partea celor ca DD & comp. incep prin a incalca linia de demarcatie. Ce se va putea face?

1. Cine trage linia si pe unde o trage? Am scris pe acest site povestea tragica si plina de pilde a lui Ureche-Crestata, lupul care incearca sa se opuna haitei si se comporta egoist insa in loc de succes este ostracizat si ramane fara urmasi. Am scris atunci ca prin mecanismul koinofiliei sunt reglate inclusiv purtarile noastre sociale.
Am mai scris alta data o gluma in care evreul Mordechai Buxbaum find intrebat de cei de la Securitate de ce minte ca nu are rude in strainatate cand ca are un frate in Israel a zis: Pai, nu fratele meu este in strainatate! Eu sunt in strainatate!
Bref: daca ma comport intr-un anumit fel care se opune comportamentului considerat de majoritate ca fiind normal sunt ostracizat. Ati prins ideea? Daca majoritatea vecinilor d-avoastra considera potrivita sau tolerabila ascultarea de manele " la maxim" nu cel care pune maneaua la 100 decibeli este in strainatate ci d-voastra, elga50, sunteti acolo (si acolo veti ramane!).
Linia este trasa de majoritate. Majoritatea dicteaza ce este tolerabil si ce nu este. Doriti sa verificati? Puneti ceva mai "ciudat" la maxim (concertul nr. 2 de Paganini in si minor, Op. 7 poate fi un exemplu) si verificati cate reclamatii primiti fata de de N. Gutza dat la maxim.
In ceea ce priveste "muzica poporului" , "televiziunea poporului", "etc-ul poporului" acesta-si stabileste propriile limite de toleranta si oricat de intelepti si buni si morali suntem noi, minoritarii, nu putem sa ne impunem majoritatii dupa cum nici Ureche-Crestata nu poate sa o faca inaintea haitei sale.
Morala, gustul muzical, dorinta de cunoastere si ideile despre normalitate tin de curba lui mos Gauss si de vointa majoritatii care da forma curbei in forma de clopot.
2. In loc de incheiere: Carlo Maria Broschi (poreclit ulterior Farinelli) a fost castrat la varsta de 12 ani la dorinta si ordinul fratelui sau mai mare, Riccardo Broschi. Nimeni nu a investigat in ce imprejurari a fost grav si absurd mutilat un baietel de 12 ani pentru ca societatea italiana de atunci (in Moldova sau in Tara Romaneasca autorul mutilarii ar fi ajuns in fata justitiei) considera dezirabila pierderea testicolelor in favoarea unei minunate voci de copil.
Vox populi, vox Dei ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 August 2010
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Deocamdata stiu ca fac parte dintr-o comunitate care-mi impartaseste punctul de vedere, iar vecinul de la parter a fost amendat de cateva ori pana acum, dar degeaba. Eu asta inteleg prin incalcarea liniei de demarcatie: ca eu nu l-am deranjat cu Metallica, dar el intelege sa ne deranjeze pe toti cu maneaua...si nu ca-i manea neaparat, ci ca ne forteaza s-o ascultam chiar daca vrem sa ascultam vrabiutele....:).

Nu se poate agrega o comunitate civilizata fara o cenzura elementara, suntem inconjurati de cenzura, altfel chiar n-am mai putea trai, din pacate vedem ca in sistemul normal de cenzura au aparut gauri periculoase.


Iata ca, unul din cei mai apropiati oameni ai presedintelui, realizeaza ca, PP si DD, este un fenomen care ar trebui sa le ingrijoreze pe cele patru partide, pe toata clasa politica.El spune ca, PP a luat nastere datorita neincrederii populatiei in partidele existente, dar nu spune concret si de ce ... atata neincredere.... , Eu imi permit sa spun ca PP s-a nascut ca urmare a coruptiei existenta la nivel inalt, a mafiei "alaptata" cu simt matern , la sanul puterii, oricare a fost ea, din '89 incoace.
"Scăderea preşedintelui în sondaje este firească din cauza măsurilor impopulare pe care le-a luat în ultima perioadă" , spune consilierul prezidenţial Sebastian Lazaroiu..
Acesta avertizează însă că scăderea popularităţii a fost înregistrată atât de liderii aflaţi la Putere, cât şi în rândul celor din Opoziţie.
"Nu reuşesc să depăşească 25-26%. E foarte puţin. Oamenii au devenit foarte reticenţi faţă de clasa politica. E un semnal de alarmă şi s-ar putea să anunţe un nou început", a atras atentia Sebastian Lăzăroiu.
În privinţa partidului patronului OTV, Dan Diaconescu, Lăzăroiu spune: "Partidul Poporului are sanse sa intre in Parlament!". ªi iată şi explicaţia: "E mai degrabă un simptom la care politicienii ar trebui să fie atenţi. În ultimul sondaj pe care l-am văzut, Partidul Poporului avea 13% ceea ce e enorm pentru un partid abia înfiinţat. Asta arată că oamenii sunt dezamăgiţi de cele patru partide principale care se bat într-o cutiuţă, dar în afara cutiuţei se află majoritatea covârsitoare a electoratului.
Practic, un partid nou apărut poate să coaguleze foarte multe voturi din afara acestei cutiuţe în care se bat patru furnici, care au impresia că ăla e universul lor. De fapt, universul electoral este mult mai mare", a atentionat Lăzăroiu la Ziare.com.

Eu, mereu am sustinut ca, daca a aparut pe esicherul politic DD si PP, nu este vina multimii ci este vina celor care au dus tara spre prapastie, corupti si "patati" si au tranformati multimea in una disperata... iar la disperare.. omul de rand este tentat sa incerce o noua varianta, oricare ar fi ea.. Asta este marea problema...
In Romania, 80% sunt oameni simpli,carora li s-a luat si dreptul la speranta... Pot sa devina cu totii, membri sau simpatizanti ai PP? Pot!!
Oricat am dori sa ingnoram acest aspect, realitatea ne demonstreaza zilnic, ca numarul disperatilor creste... profesori, doctori, ingineri, militari, functionari, chiar politisti ....Ce este de facut?
Cei de la putere, cand vor intelege ca ceilalti sunt "prosti da'multi".?
Cei care ar putea oferi o speranta cat de cat realizabila, stau deoparte, chibitzeaza, sau poate ... chiar nu mai exista altii mai buni, cu solutii realiste, sa aprinda macar scanteia sperantei ???!!!!
Poate ca, l-as injura pe DD, l-as critica, l-as balacari, l-as barfi ...asa cum fac altii.. Ca e oltean? e treaba lui, Ca e entuziast? , ca are parte zilnic de aderenti? , ca a speculat momentul.... cu dibacie? ..Nu e vina lui !!! Este o calitate, o buna strategie in mediul politic..... Omul. a speculat momentul !!! clasa politica l-a ajutat enorm , in mod inconstient.
Trebuie sa recunoastem...
Rezultatele insa, ma ingrijoreaza...dar, si de actualii mi s-a facut lehamite... Sa vedem ... ce va mai fi..
Deci..cine poarta vina, ca a aparut PP ?
Neincrederea, disperarea, saracia celor multi si lacomia, imbuibarea, NECINSTEA, MINCIUNA, jaful national din partea celor care se tot rotesc la putere.
Sarmana Romanie!!!!



Ultima modificare: Marți, 24 August 2010
ContSters122901, utilizator

Alte discuții în legătură

Tanto, iti strica 80.000 de lei? Ares-3 Ares-3 E titlul unui articol de pe Realitatea care mie in dimineata asta mi-a varsat ... (vezi toată discuția)
Sediul otv vasi49 vasi49 la noul sediu OTV are loc un concert in cinstea eliberarii lui DAN DIACONESCU.ce parere aveti? (vezi toată discuția)
'miscarea populara' pp-dd ContSters257414 ContSters257414 1. [b]În aprilie 2011[/b], Ioana Băsescu a depus la OSIM o cerere de înregistrare a Mişcării Populare; 2. [b]In aprile 2011[/b], Dan Diaconescu ... (vezi toată discuția)