Am primit o citatie pe care nu o inteleg. Pe larg acum o luna mi s-a furat geanta. Hotul prins, 7 ore de declaratii etc. Astazi primesc o citatie in care zice asa: "Numele meu, adresa, este chemat in instanta, in calitate de inculpat, in proces cu Numele talharului, in calitate de inculpat pentru fond- furt calificat.
Daca poate cineva sa imi explice de mi se spune inculpat as fi recunoscator.
Poate este o gresala, daca realitatea este cea pe care ati relatat-o aici. Nu puteti avea calitate de inculpat ci parte civila sau parte vatamata. Daca erati inculpat si dvs, trebuia sa fie scrisa pe citatie si o alta persoana, partea vatamata.
Din moment ce ati declarat ca nu va constituiti parte civila si nu aveti nicio pretentie de la inculpat, calitatea dvs. este cea de martor.
Probabil ca este o greseala de redactare a celor de la judecatorie.
Mergeti si intrebati.
av.M.Hornea
Furt calificat
vali19
Buna ziua. Revin cu un subiect de pe 19 iulie.
Am primit o citatie pe care nu o inteleg. Pe larg acum o luna mi s-a furat geanta. Hotul prins, 7 ore de ... (vezi toată discuția)
Citatie martor
bughyy86
Buna ziua! Astazi a venit un politist cu o citatie pe numele meu in care sunt chemat in calitate de martor intrun proces penal.Problema mea este ca eu habar nu ... (vezi toată discuția)