avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citatie - plangere pentru furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citatie - plangere pentru furt

Am primit o citatie pe care nu o inteleg. Pe larg acum o luna mi s-a furat geanta. Hotul prins, 7 ore de declaratii etc. Astazi primesc o citatie in care zice asa: "Numele meu, adresa, este chemat in instanta, in calitate de inculpat, in proces cu Numele talharului, in calitate de inculpat pentru fond- furt calificat.

Daca poate cineva sa imi explice de mi se spune inculpat as fi recunoscator.
Cel mai recent răspuns: ContSters89491 , utilizator 20:15, 19 Iulie 2010
Este posibil sa fie o greseala de redactare, mergeti la instanta si intrebati la arhiva penala.
Poate este o gresala, daca realitatea este cea pe care ati relatat-o aici. Nu puteti avea calitate de inculpat ci parte civila sau parte vatamata. Daca erati inculpat si dvs, trebuia sa fie scrisa pe citatie si o alta persoana, partea vatamata.
Ultima modificare: Luni, 19 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator
multumesc frumos pt raspunsuri
Din moment ce ati declarat ca nu va constituiti parte civila si nu aveti nicio pretentie de la inculpat, calitatea dvs. este cea de martor.
Probabil ca este o greseala de redactare a celor de la judecatorie.
Mergeti si intrebati.
av.M.Hornea
mergeti la arhiva si vedeti dosarul..e posibil sa fie o eroare de redactare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat vali19 vali19 Buna ziua. Revin cu un subiect de pe 19 iulie. Am primit o citatie pe care nu o inteleg. Pe larg acum o luna mi s-a furat geanta. Hotul prins, 7 ore de ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la pretentiile civile wst wst Buna ziua! In urma cu cativa ani a fost spart apartamentul in care locuiam si hotul a fost prins. Acum am primit o citatie in care sunt chemat in calitate ... (vezi toată discuția)
Citatie martor bughyy86 bughyy86 Buna ziua! Astazi a venit un politist cu o citatie pe numele meu in care sunt chemat in calitate de martor intrun proces penal.Problema mea este ca eu habar nu ... (vezi toată discuția)