avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale 2 firme, acelasi punct de lucru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

2 firme, acelasi punct de lucru

Buna ziua,

O firma care a inchiriat un spatiu pt a-l folosi ca si sediu social si punct de lucru poate primi in acel spatiu inchiriat o alta firma pentru a-si desfasura activitatea (punct de lucru)? Are cineva vre-un model de conventie care ar trebui semnat intre cele 2 firme?
Cel mai recent răspuns: horatiusasu , utilizator 17:40, 14 Ianuarie 2016
Jurista are dreptate.Poate o solutie ar fi ca SRL-ul ala care are spatiul sa se restranga si corespunzator sa faca modificari si la ORC indicand ce spatiu ocupa el. In spatiul eliberat , delimitat corect pe o schita cat si fizic prin pereti despartitori (camera, incapere etc) sa -ti faca contract inchiriere sau comodat.In ce priveste autorizarile necesare pentru activitate de tehnica dentara, probabil ca le vei gasi in legislatia care reglementeaza domeniul sanatatii. Pentru ca lucrezi cu focul trebuie sa ai avize de la pompieri dar si avize sanitare tinand cont de specificul lucrarilor , materialelor utilizate, etc.
Raspunsurile date de "cazacioc" sunt conforme cu practica, atat ca si act aditional, cat si ca aspecte de delimitare a spatiului. Eu cunosc un caz in care coexista doua entitati in acelasi spatiu, subinchiriat cu acordul proprietarului, o ONG si un SRL. Totusi, la doua SRL sunt de acord ca, fara delimitare, nu puteti face punctul de lucru la care va referiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de subinchiriere cicio_carina cicio_carina buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca se poate subanchiria un spatiu de la chirias care este SC si are sediul social in acest spatiu ,iar eu ca subchirias ... (vezi toată discuția)
Spatiu comercial cu 2 puncte de lucru si sediu social andreeaschlaepfer andreeaschlaepfer Un spatiu comercial de tip open space, permite infiintarea a 2 societati pentru punctul de lucru, daca este stipulat in contractul de inchiriere, si este. ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere, subinchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de SC am inchiriat un spatiu de la o PF. In contract nu este specificat nimic despre ... (vezi toată discuția)