avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj absolventi, pensie de urmas
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj absolventi, pensie de urmas

bune seara!am absolvit clasa a 12a,promotia 2009-2010, am sustinut ex de bacalaureat dar nu am luat proba scrisa la matematica.pot sa beneficiez de acest somaj acum sau doar dupa ce voi da din nou bacalaureatul?ce acte sunt necesare?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:08, 1 August 2010
@dellya

In completarea raspunsului dat de colegul meu, domnul Tudor Valeriu:

Fratele dvs. va beneficia de pensie de urmas daca indeplineste, cumulativ, urmatoarele conditii:
-are varsta pana la 26 de ani;
-se afla in continuarea studiilor.

Atentie! Nu confundati pensia de urmas cu venitul minim garantat, venit de care poate beneficia orice persoana care indeplineste conditiile prevazute de Legea nr. 416/2001.

Fratele dvs. poate beneficia de pensie de urmas pana in septembrie, atat. Potrivit art. 96 din Legea nr. 19/2000, are obligatia sa anunte casa de pensii ca nu mai indeplineste conditiile pentru acordarea pensiei.

Postez prevederea mai jos, ca sa stiti. Bafta! :)

Art. 96 - Beneficiarul dreptului de pensie este obligat să comunice casei teritoriale de pensii orice modificare privind condiţiile de acordare şi de plată a pensiei, în termen de 15 zile de la apariţia acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas dupa 10 ani alymba alymba buna zia am 21 de ani si tata lmeu a decedat in urma cu 10 ani . mama mea nu a depus niciodata dosar la casa e pensii se poate sa depun eu acum avand in ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas - adeverinta alistar alistar Trebuie adeverinta de la scoala pentru pensia de urmasi pentru copii daca copii au sub 16 ani ? Multumesc ! (vezi toată discuția)
Beneficiaza de pensie de urmas pe perioada masterului? fpamfile fpamfile Buna ziua, Fiul meu care beneficiaza de pensie de urmas (dupa tatal decedat),a absolvit anul acesta Ciclul I Bologna si dupa examenul de licenta isi continua ... (vezi toată discuția)