avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

Stiti cumva daca testamentul este legal si acceptat in Romania?
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 20:50, 22 Iulie 2010
si daca dupa moarte cel olograf dispare?ce garantie prezinta acesta?
testamentul olograf este facut de mana, ma rog chiar si tehnoredactat dar semnatat si datat de cel care il face.
trebuie sa stiti insa ca testamentul nu poate sa treaca peste rezerva legala pe care dreptul succesoral o impune.
@cami e, Testamentul olograf inseamna ca este scris , de mana, de insusi testatorul si este datat de acesta. El este valabil in aceste conditii, fara a fi nevoie de alte solemnitati.
@nicolae_dana, sigur ca exista posibilitatea disparitiei testamentului olograf, insa ,de regula , testatorul are grija sa il incredinteze unei persoane de incredere, neutre, sau sa il ascunda undeva...intr-o carte sau altundeva. Asa ar fi ideal.Insa este posibil orice.
mai precis este vorba de o bunica al carui unic copil a decedat, dar are 2 nepoti (copii celui decedat). Ar dori sa lase casa unuia dintre nepoti, in conditiile in care acest nepot este singurul care o ingrijeste. Care ar fi rezerva succesorala in cazul acesta?
cel mai sigur este sa-i faca contr de vanzare cumparare.Conf legii, averea bunicii se va imparti in mod egal intre cei 2 nepoti.ca sa fie sigura ca nepotul favorit primeste casa, sa i-o vanda din timpul vietii.

Alte discuții în legătură

Intocmire testament ContSters136056 ContSters136056 Buna ziua! Eu si sotul meu detinem 2 imobile(unul la oras si unul la tara) si ceva teren.Avem 2 fii, ambii casatoriti .Unul dintre ei locuieste cu noi in ... (vezi toată discuția)
Mostenire nestiuta! ContSters161126 ContSters161126 In ianuarie a murit tatal cumnatului meu. De atunci au fost tot felul de informatii....orale....ca ar fi lasat si un apartament pe numele nepoatei.....dar in ... (vezi toată discuția)
Testament paraschiv mariana paraschiv mariana Buna seara, Am un unchi(fratele bunicii) care mi-a facut un testament in fata unui avocat, pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Sotia unchiului a ... (vezi toată discuția)