avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Datorii la asociatia de proprietari !! Acord sediu ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Datorii la asociatia de proprietari !! Acord sediu valabil?

Buna ziua. As dori sa infiintez o microintreprindere si sa fac sediul social la adresa unde domiciliez(Apartamentul proprietate a parintilor). Problema este ca au datorii mari la intretinere / Asociatia de proprietari. Am facut un contract de comodat, dar, va intreb, pot avea dificultati in a obtine acordul Asociatiei din aceasta cauza (Mentionez ca acordul vecinilor il am deja)? De asemenea, in cazul in care obtin acordul, viitoare firma are vreo legatura cu datoriile acumulate de proprietar? In plus, pot evita inscrierea firmei la cheltuielile comune, atata timp cat, oricum, sunt trecut ca locatar al apartamentului respectiv? Cu alte cuvinte, nu doresc ca firma sa apara la cheltuielile de intretinere si nici nu doresc ca acest lucru sa modifice cumva cuantumul cheltuielilor pe care le are de platit lunar proprietarul apartamentului. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: lipsa_id , utilizator 15:29, 22 August 2007
asta depinde de ceea ce hotarasc asociatii si de ceea ce este prevazut in statutul asociatiei...... vorbeste cu cei din asociatie, cere si citeste statutul......ce e scis acolo e lege pentru locatari indiferent ca sunt chiriasi sau proprietari.....
Pt sediu social..doar cu activitate de birou....nu ai nevoie de acordul vecinilor...mai mult nici de acordul asociatiei?
Cine ti-a spus asta? ...daca ai schimba incadrarea juridica a apartamentului din spatiu de locuit in spatiu comercial...atunci da.
Nu are de ce Asociatia sa-ti ceara sa platesti tu datoriile proprietarilor... parintii tai... tu doar folosesti gratuit imobilul, in baza contr de comodat
Iar in ceea ce priveste cheltuielile ...comune..si nu numai...se vor face in functie de numarul de persoane declarate ca folosesc apartamentul...in numele proprietarilor
[
Multumesc pentru raspunsul prompt, dar.... cred ca ma baga si mai mult in ceata ! Nu ar trebui sa fie niste reguli clare? Adica, se poate, sau nu... !! Asta inseamna ca mai intervine ceva, respectiv un statut pe care eu ar trebui sa-l consult etc etc. Problema este daca datoriile acumulate pana acum de proprietar au vreo legatura cu viitoarea societate si daca Asociatia ar putea sa nu-mi dea acordul din aceasta cauza (Care ar fi baza legala). De asemenea, vreau sa stiu daca ulterior, odata infiintata firma, ar putea apare niste cheltuieli in plus la intretinere, in conditiile in care numarul de persoane din apartamentul cu pricina nu se modifica. In plus, ma repet, vreau sa stiu daca pot face in asa fel incat sa nu trec nici o cheltuiala (utilitati, intretinerea pe scara etc) pe firma, ci sa ramana ca si pana acum, fara nici o modificare. .............
raspunsul e lipsaid e adevarat la sediu fara activitate.......
Din pacate lukacs te contrazic...intr-adevar mai recent ORC cere acordul vecinilo...dar reglementarile lor interne sunt clare...pt desfasurare de activitate comerciala ...am vorbit chiar azi la ORC si stiu sigur cum sta problema...
Mai mult unele ORC -uri din tara nu aplica acest lucru si nu cer acordul vecinilor
Iar daca sediul este doar cu activitate de birou...nu ai nevoie...

Alte discuții în legătură

Sediu social intr-o scara de apartamente. cum se calculeaza chelt de intret? lorelena1306 lorelena1306 Am rugamintea sa ma lamuriti intr-o problema: un apartament va fi inregistrat ca sediu social a unei firme. Ce acte trebuie depuse la Administratia imobilului ... (vezi toată discuția)
Sediu social fara activitate gesica gesica Buna ziua, V-as ruga sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu urmatoarea problema: incerc sa infiintez o firma al carei sediu social fara activitate, sa fie ... (vezi toată discuția)
Plati suplimentare la intretinere pentru srl in apartament cris_nedelcovici cris_nedelcovici Buna seara, A dori sa stiu daca proprietarul unui apartament ce vrea sa infiinteze o SRL in apartament de bloc are obligatia sa achite niste costuri ... (vezi toată discuția)