avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare prin poprire a unui contract de ipoteca, e ...
Discuție deschisă în Executare silită

executare prin poprire a unui contract de ipoteca, e posibil?

Va rog ajutati-ma intr-o problema mai delicata...........
Am o contestatie la executare prin poprire(modalitate aleasa de executor) , desi titlul executoriu consta intr-un contract de ipoteca...........
Am nevoie de orice ma poate ajuta sa demonstrez ca modalitatea de executare este ilegala si ca ar fi trebuit sa se execute mai inainte ipoteca.
Va multumesc !#-o
Cel mai recent răspuns: Lavinia Marian , Consilier juridic 12:54, 2 Noiembrie 2010
doar de cumpararea unui teren cu sarcini, insa judecatoarea a catalogat-o drept novatie prin schimbare de debitor ,
CEEA CE NU E CX-(ORECT !!!!
puteti recura incheierea odata cu fondul=D>
corect ast si incerc sa fac , acum ma lupt cu motivele de recurs.
Daca ati putea sa ma ajutati cu ceva jurisprudenta in materie , as fi recunoscatoare .........................
atat cu privire la novatie , cat si cu privire la modalitatea de executare a ipotecii prin poprire
executarea ipotecii prin poprire e o aiureala..
apoi sunt multe aparari...dar depinde de acte
fara acte nu prea:(...angajati avocat
LALYM a scris:

doar de cumpararea unui teren cu sarcini, insa judecatoarea a catalogat-o drept novatie prin schimbare de debitor ,

Art. 1135 C Civ

Cind novatiunea se opereaza prin substituirea unui nou debitor, privilegiile si ipotecile primitive ale creantei nu pot trece asupra bunurilor noului debitor.

Asta insemna in interpretarea mea... ca ipoteca respectiva se poate executa doar in legatura cu acel bun.

Acum tranzactia initiala sa nu fi presupus si o cesiune de creanta ca se schimba radical lucrurile.

Alte discuții în legătură

Ajutor cesionare leasing n_i n_i Am nevoie de ajutor intr-o problema aparent simpla si logica (cel putin dupa parerea mea) dar practic foarte complicata. Am o masina cumparata in leasing prin ... (vezi toată discuția)
Novatie vasioanaro vasioanaro Se poate printr-un contract de novatie ca debitorul, persoana juridica, sa fie inlocuit de un debitor, persoana fizica? (vezi toată discuția)
Vreau sa preiau ipoteca bogdanescu bogdanescu Buna ziua.Mama are un credit la o banca din Romania,ea a fost fortata de imprejurari sa se pensioneze.Cu actuala pensie nu s-ar descurca sa plateasca si ... (vezi toată discuția)