avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul de baza la nastere platit mamei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul de baza la nastere platit mamei

Salariul de baza la nastere platit mamei scrie undeva in lege ca se acorda daca exista resurse bugetare ?Daca da vreau art de lege! Adica se discuta acordarea sau e obligatoriu?
Cel mai recent răspuns: ContSters80084 , utilizator 13:29, 24 Octombrie 2010
elena 27 a scris:

Salariul de baza la nastere platit mamei scrie undeva in lege ca se acorda daca exista resurse bugetare ?Daca da vreau art de lege! Adica se discuta acordarea sau e obligatoriu?

daca e bugetara mai ia acest salariu ?
unde se specifica de el ? ce lege
multumesc
da,elena. ai acest drept . e vorba de contractul colectiv de munca la nivel national,nu-mi amintesc art exact. cauta contractul si trimite-l alaturi de o cerere catre institutie. nu uita....cere salariul mediu pe unitate neimpozitat. potrivit codului fiscal nu se impoziteaza.

erin, eu cred ca poti depune actiunea in instanta dat fiind ca ai solicitat acordarea salariului in cele 6 luni .

trebuie facut un dosar si depus la angajator pentru a putea primi acest drept ?
salariul la nastere este obligatoriu.
soția unui prieten de-al meu e bugetară și au trecut 5 luni de când a luat primul concediu de maternitate. I-am spus să contacteze secretara să le dea mai multe detalii, însă nu pot da de ea. Probabil e în concediu ...

Am o întrebare totuși. Acest CCM la nivel național se aplică și bugetarilor ?
Ei abia acum au aflat de așa ceva. Nu trebuia să le spună cineva deja ?

Alte discuții în legătură

Sporuri stabilite prin ccm liviu1978 liviu1978 buna ziua , am si eu o intrebare: o [b]insitutie publica finantata integral din venituri proprii [/b]poate acorda pein CCM sporuri si premii pentru care nu ... (vezi toată discuția)
Solicitare ajutor de nastere in invatamant 2010 dragonflyght dragonflyght Sotia mea este mediator scolar de 1 an si 6 luni. In data de 28 iulie 2010 a nascut iar in data de 18 august a depus la secretariatul scolii o cerere pentru ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate acordat mamicilor Laura Old Laura Old Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie cum se calculeaza salariu mediu pe unitate? Eu inteleg ca se aduna bruturile tuturor angajatilor din cartile de munca ... (vezi toată discuția)