avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cand nici unul dintre soti nu se afla in tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cand nici unul dintre soti nu se afla in tara

Ne-am casatorit in Romania, am plecat din tara iar acum eu vreau sa divortez. Nu ma pot intoarce in tara pt a ma ocupa personal de divort, ii voi face mamei o imputernicire pt a se ocupa de toate in numele meu. Singura intrebare e daca e suficient sa trimit cererea de divort semnata de mine, sau e nevoie sa o semnez la notar/ ambasada. Nu avemm proprietati comune, nici copii.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:17, 27 Iulie 2010
Un mic detaliu, nu am resedinta in tara unde ma aflu deci sunt exclusa din situatiile de exceptie mentionate de Stoica Ioana...sotul meu are resedinta dar nu este de acord cu divortul.
Daca nu aveti dovezi -inscrisuri din care sa rezulte ca aveti resedinta pe teritoriul tarii respective nu veti putea divorta prin mandatar.:sorry:
un avocat imputernicit prin notar poate sa ceara divortul in locul tau si sa ceara desfacerea casatoriei,cu conditia sa faci dovada ca locuiesti in alt stat, resedinta,contract inchiriere locuinta, etc.
Asa cum v-am raspuns initial si a scris si colega mea simonette12, in situatia dvs. nu puteti introduce actiunea prin mandatar. Va trebui, fie sa va asigurati dovada resedintei in strainatate, fie sa va prezentati pt. introducerea actiunii si primul termen.
teoretic, cererea de divort se depune personal, dar, in realitate, judecatorul care primeste cererea poate fi intelegator si, in masura in care exista o procura speciala, si dovada faptului ca ati plecat din tara, si lucrati (adica orice dovada din care sa rezulte imposibilitatea dvs de a va prezenta personal), poate trece cu vederea aceste aspecte. conditia este ca in acea procura speciala sa se precizeze clar faptul ca mandatarul are dreptul de a depune cererea de divort. depinde de norocul pe care il aveti, si de cat de intelegator este judecatorul.

Alte discuții în legătură

Divort zivem zivem Buna ziua, as dori sa ajut o cunostinta care momentan locuieste si munceste in afara tarii. Aceasta doreste sa stie ce trebuie facut si cand, pentru a da ... (vezi toată discuția)
Poate un avocat sa depunna actele de divort fara procura si citatie nesemnata giov giov buna ziua , poate un avocat sa depuna citatie de divort fara procura si citatie nesemnata si ce legge incalca va multumesc! (vezi toată discuția)
Divort morun_viorel morun_viorel Buna ziua, Sunt separat de sotie de peste 5 luni, intelegerea a fost ca ea sa depuna actele de divort eu fiind plecat in interes de serviciu in alta ... (vezi toată discuția)