Caz: In urma cu 7 ani matusa sotiei a incheiat impreuna cu aceasta un testament, prin care lasa exclusiv sotiei mele (nepoata dansei de la sora ei, actualmente decedata) toate bunurile mobile si imobile aflate in proprietatea ei (apartament 2 camere+bunuri personale) cu clauze de ingrijire si inmormantare.
In luna Aprilie a.c. matusa a decedat, sotia mea indeplinind toate clauzele din testament atat in timpul vietii matusii cat si la inmormantare. Matusa nu a avut sot sau copii, dar are 2 frati in viata (ambii in alte localitati, peste 75 ani).
Intrebare: 1. In conditiile descrise, vreau sa stiu daca cei 2 frati in viata(sau copii acestora) ai matusii sotiei mele vor mai fi citati pt. succesiune sau nu, respectiv daca pot ataca sau nu testamentul?
2. Cu ce acte trebuie sa se prezinte sotia mea la un notar pt. efectuarea succesiunii?
3. Este necesar sa se prezinte la acelasi notar unde s-a redactat si autentificat testamentul sau la oricare alt notar?
Succesiune
forucocolina
Buna ziua, am avut o matusa care a decedata in urma cu 3 ani, a fost casatorita insa sotul a decedat, in urma lui lasand matusi un testament prin care lasa ... (vezi toată discuția)