avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contributii concediu prenatal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contributii concediu prenatal

Ce contributii plateste societatea pentru o angajata care este in concediu prenatal si a avut in ultimile 6 luni salariul brut de 440 lei?Sanatate si somaj am inteles ca nu plateste dar celelalte contributii?CAS angajator cum se calculeaza in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: tana , utilizator 13:29, 26 August 2007

Scuze, am gresit anterior.Angajatorul calculeaza CAS 19.5% pe perioada de concediu medical aplicand acest procent la salariul minim pe economie garantat in plata aferent nr. zilelor lucratoare de concediu (art. 45 din OUG 158/2005) si va aparea distinct in declaratie.
Cum recuperati din fondul de concedii: aveti o suma datorata la fd concedii 0.85% de 15 lei ( aplicat la 1766 lei), plati efectuate din acest fond: indemnizatia de concediu prenatal : x lei ( in jur de 390 lei -calcul fugar), deci suma de achitat va iesi cu minus :aproximativ sa zicem 375 lei. Aceasta suma se recupereaza pe baza de cerere de la CASS.

Bun, calculez 19,5% din fondul de salarii brut care e 1766 si -mi da 344 lei, nu 422 cat imi calculeaza programul.Ce-mi scapa?Salariul minim garantat e 440 atat cat au si angajatele.
Da, am pe nota contabila salarii 4313 2 / 423 cu suma 371lei si FUNASS 15 lei.

Cum fac totusi cu declaratiile?Cate persoane iau in calcul?4 sau 5?
[

Deci...pe langa CAS datorat pe fondul de salarii, mai ai si CAS datorat pe zilele de concediu medical, care se inregistreaza distinct in declaratie. CAS pe perioada de concedii medicale se calculeaza aplicand 19.5 % pe salariul minim pe economie garantat in plata , care e 390 lei, nu pe cel negociat (440), aferent zilelor lucratoare de concediu medical.
Deci ai :- CAS 344 lei pe fond salarii si
- CAS 78 lei pt concediul medical
total 422 lei
In declaratii treci si a 5-a persoana , cu nr de zile de concediu medical ( la somaj apare cu zile suspendate si somaj 1 % "0" lei; iar la CAS apare cu nr zile de concediu medical, baza calcul salariul minim garantat in plata, iar la CAS datorat 9.5 % din aceasta baza, adica aprox. 37 lei ( ai valoarea in statul de plata).
Doamna Tana, va multumesc foarte, foarte mult!
Am reusit sa fac declaratiile, mai putin CAS.Unde anume trebuie sa completez acea suma de 78 de lei care apare distinct?Si care din coloanele unde apare nr de ore lucrate trebuie s-o completez?
Ultima modificare: Duminică, 26 August 2007
ela david, utilizator

[

Deci...pe langa CAS datorat pe fondul de salarii, mai ai si CAS datorat pe zilele de concediu medical, care se inregistreaza distinct in declaratie.Deci ai :- CAS 344 lei pe fond salarii si
- CAS 78 lei pt concediul medical
total 422 lei

Unde anume pe formular se afla ?
Ultima modificare: Duminică, 26 August 2007
ela david, utilizator
V-am raspuns la mesajul privat. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pre si post natal mmanu mmanu buna am nevoie de ajutor in urmatoarea problema o angajata incepand cu 1 iunie intra in concediu prenatal va rog sa imi spuneti cum calculez eu acest ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu maternitate vio38 vio38 Va rog sa imi raspundeti la urmatoarea situatie. Incepand cu luna iunie 2009 o salariata a intrat in concediu de maternitate. Facand media zilnica din ultimile ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate: 10,5 % din 390 sau din 600 lei? trope_doi trope_doi Va rog sa ma lamuriti referitor la calcul 10,5% in cazul concediului de maternitate. Nefiind contabil si obligata (prin imprejurari de moment) sa calculez ... (vezi toată discuția)