Buna, tocmai am fost anuntata ca incepand cu 15 august nu se mai doreste colaborarea dintre mine si firma angajatoare. Problema este ca mi s-a spus sa semnez demisia cu acordul partilor, ceea ce nu doresc sa fac.
Cand au auzit lucrul acesta, au invocat faptul ca am acumulat mai multe avertismente (am fost informata pe mail de unul singur saptamana trecuta). Ce sa fac? Imi pot desface contractul de munca disciplinar? Acum am discutat cu ei la telefon si mi-au spus ca ar fi mai multe avertismente, de care nu am fost anuntata. Va rog, ajutati-ma
Trebuia sa primiti avertismentele in urma unor cercetari disciplinare. Au avut loc aceste cercetari? Daca nu,atunci avertismentele nu sunt valabile.
Nu va inaintati demisia si nu acceptati sub nici o forma sa incetati activitatea cu acordul partilor. Angajatorul face presiuni si trebuie sa rezistati,este o capcana intinsa,se obisnuieste sa se procedeze la fel in mai multe societati.
Lasati angajatorul sa va concedieze,sa va acorde preavizul de 20 zile lucratoare si sa primiti minim un salariu compensator. In acest fel puteti beneficia de somaj in caz ca nu gasiti un alt job.
Succes!
Abaterile au fost de genu : trebuia trimis un pontaj pana la o anumita data, s-a intarziat din cauza ca in perioada aceea o inlocuiam si pe colega din alt departament, pentru aceasta am primit avertisment pe mail. Cand am intrebat daca nu trebuia sa semnez acele avertismente, mi-au spus ca daca doresc se va face o comisie formata din juristul firmei si alte 3 persoane din firma si ma vor chema la ei la sediu (firma este in alt judet, la aprox 450 km).
Acum au convocat o noua chestie : cica mi-au trimis un mail la inceputul lunii sa le trimit prin curier o serie de acte semnate pana la o anumita data, la mine acel mail nu a ajuns, nu am facut acel lucru. Ma gandesc ca pana la sfarsitul zilei voi primi un nou avertisment si pentru acest lucru. De un salariu compensatoriu nici nu s-a pus problema, imi puteti spune va rog in ce articol este stipulat acest lucru? Si avertismentul in cat timp trebuie primit dupa savarsirea lui? Adica pot acum sa-mi dea avertisment pentru un lucru intamplat acum 1 luna?
Si inca o intrebare : faptul ca ei sustin ca de la ei a plecat mailul respectiv, poate fi considerata dovada in cazul unui proces? Posta electronica se considera dovada in orice caz?
1.Avertismentul se acorda in urma unei cercetari disciplinare.
2.Avertismentele pe mail sau verbale nu sunt valabile decat pt a va intimida.
3.In caz ca veti fi concediata,veti primi un preaviz de 20 zile lucratoare,puteti lucra 4h/zi,contractul de munca inceteaza cf art 65.alin 1 din Codul Muncii si veti beneficia de cel putin un salariu compensator,cf.art.78 din CCMUN.
1. Cercetarea disciplinara se face cand vrea angajatorul? Intreb pentru ca eu, inainte de a fi anuntata de lucrul acesta, aveam programat concediu din data de 22 deaorece voi avea nunta, iar mai apoi vom pleca din tara.
2. Daca nu semnez avertismentele acelea, se mai poate constitui cercetarea disciplinara?