avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acreditare itm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acreditare itm

Buna seara,

Ma poate ajuta cineva cu procedura pentru obtinerea acreditatii itm pentru o firma cu caen 7810-Activitati ale agentiilor de plasare a fortei de muna, plasare personal din Romania in strainatate (Israel si nu numai), din strainatate in Romania si pe teritoriul Romaniei (acte necesare dosar, pasi, durata, taxe si tot ce mai trebuie)?Mai trebuie si din alta parte? Am fost la Ministerul Muncii si mi-au dat legea, dar au zis ca ei fac legile si ca asta tine de itm.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:05, 1 Noiembrie 2023
Buna ziua din nou,
Multumesc pentru raspuns. Aveam deci o nedumerire, in sensul ca Legea 156/2000 vorbeste de "persoane juridice" care trebuie sa solicite aceasta acreditare de la ITM. Ori OUG 44 a aparut in 2008, cu aceste noi forme de organizare de tipul II si IF, dar Legea 156/2000 nu a mai precizat daca se poate acorda dreptul de acreditare si II sau IF, care nu sunt persoane juridice, ci persoane fizice.

Multumesc deci foarte mult pentru precizare.

Cu stima!:)
Buna ziua din nou,

revin cu chestiunea care inca nu mi-e clara de fapt: trebuie neaparat sa fie Srl forma de organizare ca sa poata solicita acreditarea de la ITm (constituia conform Legii societatilor comerciale) sau si o II poate fi acreditata acredita (care nu e constituit conform Legii societatilor comerciale)?
Intr-adevar, potrivit Legii nr.156/2000, activitatea de mediere de lucratori romani in strainatate se poate realiza numai de agenti de ocupare a fortei de munca in strainatate · societati comerciale romane infiintate in baza Legii nr. 31/1990.

Totusi, un raspuns competent il puteti afla daca intrebati la ITM/Inspectia Muncii sau ANOFM.
Da, multumesc. Ma voi interesa.
Dar multumesc pentru raspunderi si promptitudine!
Dar pentru firmele care plaseaza personal doar pe teritoriul Romaniei, mai trebuie acreditare la ITM?

Alte discuții în legătură

Iniintarea unei firme de recurtare si plasarea fortei de munca in strainatate alin-petru alin-petru doresc sa infiintez o firma de recrutare si plasarea fortei de munca in strainatate si nu stiu legislatia din romania eu fiind plecat de mai mult de 10 ani din ... (vezi toată discuția)
Autorizare firma plasare forte de munca Rares Fulger Rares Fulger BUNA ZIUA! DETIN UN SRL SI AS DORI SA DESCHID UN BIROU PENTRU PLASAREA FORTEI DE MUNCA IN TARA DAR SI IN STRAINATATE. MA INTERESEAZA CE AUTORIZATII IMI ... (vezi toată discuția)
Deschidere agentie de recrutare si plasare a fortei de munca in strainatate Vale22 Vale22 Buna ziua, As dori sa apelez la bunatatea si sacrificiul a 3 minute din timpul dvs. ptr a va intreba: Pot deschide un SRL cu cod caen specific agentiei ... (vezi toată discuția)