avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2007
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2007

As vrea sa stiu aproximativ cu cat timp inainte va aparea tematica si bibliografia pentru examenul din noiembrie anul acesta?? am consultat tematica si bibliografia de anul trecut dar presupun ca trebuie sa apara pt examenul de anul acesta...Am terminat facultatea anul acesta si as dori sa dau examen la Baroul Sibiu cu toate ca sunt o multime de lucruri pe care nu le stiu inca si as dori sa le aflu: in cazul fericit de promovare a examenului, in cat timp trebuie sa-mi gasesc un maestru?? sunt sanse de a intra daca ma apuc de invatat de maine? va rog frumos sa-mi raspundeti in masura in care cunoasteti aceste lucruri. merci mult :)
Cel mai recent răspuns: Antonio-Silviu Mutulescu , Avocat 15:59, 8 Decembrie 2007
Cred ca se refera la intampinare si ce cuprinde ea si la cererea reconventionala.
Alte opinii astept si eu. Bafta!
LuCiA23 a scris:

va rog mult salvati-ma si pe mine!!!!!!! am nevoie de RASPUNDEREA PENALA A PERSOANEI JURIDICE. nu o gasesc nicaieri. multumesc din suflet celui care-si va face timp si pt mine:(

Eu subiectul asta nu l-am gasit pe lista la penal, ci la procedura penala. Te rog frumos, spune-mi titlul exact pe care il cauti ca sa nu iti trimit altceva. Daca e la procedura am spus ca sunt cateva articole din legea de procedura penala, iar in tratat ele sunt prezentate aproape identic: 479 indice 9 si urmatoarele. In plus, daca le stii pe alea doar trebuie sa mai adaugi ca raspunde si persoana fizica si ca pedepsele aplicate la pj sunt numai amenzi ca pedepse principale si pedepse complementare ca ai spus tot... cred eu:).
Scuze pentru incoerenta, ma grabesc si sunt obosita si uite ce iese. Sper sa intelegi. Daca nu intelegi, mai revin.:">
o sa incerc sa trimit pe bucati.prima parte:

Regimul juridic al constructiilor:
Constructiile de orice fel aflate in proprietate privata sunt in circuitul civil general si pot fi instrainate si dobandite prin oricare dintre modurile prevazute de lege:conventie,testament,succesiune legala,uzucapiune,accesiune.Dreptul de proprietate asupra constructiilor poate fi dezmambrat prin constituirea unui dr.de uzufruct,uz,abitatie,servitute,superficiesi poate fi grevat printr-o ipoteca sau un privilegiu imobiliar.referitor la persoanele care pot dobandi dr. de proprietate asupra constructiilor .preciza ca subiecte ale acestui dr.poate fi orice persoana fizica sau juridica ,romana sau straina.De la principiul liberei circulatii a constructiilor ,prin anumite acte normative s-au stabilit interdictii de ibstrainare ,care au natura juridica a unor indisponibilizari partiale si speciale ,cu caracter temporar.Este vorba de de interdictii de instrainare instituite prin decretul-lege nr.61/1990,Legea nr.85/1992,Legea nr.112/1995 si Legea nr.10/2001,modificata prin Legea nr.247/2005.
Forma actului juridic avand ca obiect instrainarea unei constructii este forma scrisa ,forma ceruta ad probationem,cu exceptia cazului in care transmisiunea dr.de proprietate se realizeaza printr-un contract de donatie situatie in care actul juridic trebuie sa fie incheiat in forma autentica ,forma ceruta ad validitatem sub sanctiunea nulitatii absolute.Actul juridic de dobandire a unei constructii se inscrie in cartea funciara,inscrierea avand ca efect opozabilitatea fata de terti a actului de instrainare , conform art.27 din
Legea nr.7/1996. SCUZE PT EVENTUALELE GRESELI DE ORTOGRAFIE

Alte discuții în legătură

Intrebare examen admitere avocat stagiar emilalexandru emilalexandru Buna ziua, Va rog sa imi spuneti, in cazul in care stiti, daca subiectele din sesiunea februarie sunt aceleasi (ca tematica) cu cele din septembrie 2009. Mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2009 CABINET DE AVOCAT CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" Stimati colegi , aveti cumva informatii in legatura cu sustinerea examenului de admitere in Barou-2009? Multumesc anticipat ;);) (vezi toată discuția)
Subiecte 2006 sugarreach sugarreach Care au fost subiectele din aceasta sesiune - nov. 2006?? Daca se poate pentru Iasi!!! Multumesc (vezi toată discuția)