avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... master / functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

master / functionar public

as vrea sa stiu daca am o facultate de 5 ani in domeniul agricol si un master in drept penal , pot sa concurez pentru un post de director sau sef serviciu, deoarece mi s/a spus ca masterul valabil in acest domeniu ( agricol _ funct.public) este cel in drept administrativ si al functionarului public. Astept parerile celor care s/au intilnit cu cazuri asemanatoare.
Cel mai recent răspuns: monalisa2010 , utilizator 18:59, 31 Iulie 2010
mai pot face ceva ? In lege ar fi fost corect ca la art. respectiv sa se specifice ca au nevoie de master doarcei care au studii de scurta durata , cred.
Poate ma bag si eu in seama pe langa, dar, din cate stiu eu, in legea 188/1999 (mai nou coroborata cu 330) se prevede pentru functiile de conducere sef birou, sef serviciu si secretar al UAT studii superioare si master, nu de care master. Mi se pare normal ca studiile superioare sa fie in domeniul in care lucrati, nu masterul. Ce facem, luam un doctor cu master in constructii sau arhitectura si-l punem sef serviciu urbanism??? Parerea mea este ca ceea ce conteaza sunt studiile superioare in specialitate (ceea ce dvs. aveti). Daca refuza sa va admita dosarul, solicitati un raspuns scris in care sa precizeze baza legala de refuz si atacati acel act in contencios administrativ.
Da , am studii aprofundate dar nu cum se specifica in lege, citez art.57 al. (7) Pentru participarea la concursul de recrutare organizat pentru ocuparea functiilor publice de conducere, candidatii trebuie sa fi absolvit studii de masterat sau postuniversitare in domeniul administratiei publice, management ori in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice.
Eu cred ca e la latitudinea ordonatorului in sensul ca daca ordonatorul de credite considera ca studiile ,masterul este valabil va puteti inscrie la concurs.Desii eu raman la ce v-am mai scris,pe diploma trebuie sa scrie facultatea de drept,nu cred ca scrie facultatea de drept penal,deci...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. vreau sa particip la un concurs pentru o functie publica ... m0_0n3y m0_0n3y Buna ziua. Vreau sa particip la un concurs pentru o functie publica unde se cer studii superioare economice si vechime in specialitatea studiilor ... (vezi toată discuția)
Echivalare studii lunga durata masterat Gvirgil Gvirgil Legea educatiei nationale nr. 1/2011 prevede: Art 153 (2) Diploma de absolvire sau de licentă a absolventilor învătământului superior de lungă durată ... (vezi toată discuția)
Conditie sa fii sef!!! luana_mada luana_mada Buna ziua. Imi poate spune cineva, va rog, care este conditia (ca studii) pentru a ocupa un post de sef intr-o institutie publica? Este obligatoriu sa ai si ... (vezi toată discuția)