avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conventie civila pentru lucrari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conventie civila pentru lucrari

Sunt administratora unui bloc din sectorul 6 bucuresti si doresc sa stiu daca se mai fac conventii civile...
Un pensionar din bloc ne-a rezolvat niste probleme: a schimbat bateriile de apa rece si apa calda de la ghena, a pus si contori de apa, a deratizat in subsol, a efectuat lucrari de zidarie dupa o reparatie a unei conducte. Pentru aceasta mi-a cerut 300 lei.
Pentru ca are timp liber vorbeste cu vecinii administratori din zona care-i spun ca este recomandat sa-i fac conventie civila de prestari servicii pt ca dumnealor asa procedeaza. Va rog spuneti-mi baza legala in care ii pot da acesti bani. Se mai accepta conventiile civile? Acestea se fac intre Asociatia de Propr si executant ?Cine le vizeaza? Ce taxe si impozit trebuie sa platesc? Va multumesc anticipat...florina ciochina
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 15:59, 16 Februarie 2011
puteti incheia conventii civile care sunt reglementate de codul civil.
Readuc in discutie subiectul conventilor civile prin prisma noilor modificari fiscale prin care oricine realizeaza un venit ( lunar, trimestrial ...etc ) este obligat sa declare si sa plateasca contributiile la sanatate, somaj si pensii!

Asociatia care plateste o lucrare cu o conventie civila, pe langa plata celor 16% declarati prin decl 100 la adm financiara, este obligata la plata sanatatii 5.2%, cas 20.8%, fnuass 0.85% ...etc ?!

Noile norme care se aplica din 1 august, pe langa obligatiile celor care inreg venituri, altele decat din contract de munca, obliga asociatia care face diferite plati cu ajut conventilor civile la alte declaratii/plati, in afara declaratiei 100 ?
Ultima modificare: Miercuri, 11 August 2010
Petre Daniel, utilizator
Plateste aceste taxe numai daca activitatea este repetitiva....nu si daca este ocazionala.
Repetitiv inseamna conventie civila facuta femeii de serviciu.....ocazional inseamna cand se repara o teava in subsol - s-a spart, se repara. Daca se sparge in alta parte este o alta activitate ocazionala.
Eu cred ca guvernantii nostri nici ei nu stiu ce si cum. Sa "iasa" bani, ca-i repetitiv sau nu, mai vedem noi... Trimit ei pe cineva in control la asociatii si ne vor invata cum sta treba cu repetitivul. Vai de capul nostru, vrei sa fii in regula si nu stii cum. Cum spuneam la inceput, nici ei nu stiu! Oricum, se apropie data de 25 august...
Ma tem ca atunci cand vor veni, vor avea si carnetelul de amenzi cu ei....! :(
vraiste totala!
Nu stim ce taxe sa platim, nu stim cand o sa beneficiem de reabilitare termica, s-a dat liber la vanzarea de spatii din proprietatea comuna, se anuleaza sistemul de penalizare cu care asociatiile mai tineau in frau restantierii, n-avem norme de aplicare.....mai e ceva ce mi-a scapat?

Ultima modificare: Miercuri, 11 August 2010
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Mai este valabil conventia civila in cadrul asociatiei de proprietari iancustirbu iancustirbu am auzit discutii ca unele din asoc de proprietari au primit amenda pentru angajarea cu conventie. (vezi toată discuția)
Contributii de plata pentru conventii civile cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, La o asociatie de proprietari, exista conventii civile pentru administrator si pentru femeia de servici. Care sunt contributiile ce se retin, avand ... (vezi toată discuția)
Conventie civila potrivit codului civil implica art. 52 cod fiscal scumpicu scumpicu Lucrez la o firma de constructii si si-au incheiat o conventie civila cu un proiectant in conditiile codului civil si a articolului 52 cod fiscal. Spuneti-mi ... (vezi toată discuția)