avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conventie civila pentru lucrari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conventie civila pentru lucrari

Sunt administratora unui bloc din sectorul 6 bucuresti si doresc sa stiu daca se mai fac conventii civile...
Un pensionar din bloc ne-a rezolvat niste probleme: a schimbat bateriile de apa rece si apa calda de la ghena, a pus si contori de apa, a deratizat in subsol, a efectuat lucrari de zidarie dupa o reparatie a unei conducte. Pentru aceasta mi-a cerut 300 lei.
Pentru ca are timp liber vorbeste cu vecinii administratori din zona care-i spun ca este recomandat sa-i fac conventie civila de prestari servicii pt ca dumnealor asa procedeaza. Va rog spuneti-mi baza legala in care ii pot da acesti bani. Se mai accepta conventiile civile? Acestea se fac intre Asociatia de Propr si executant ?Cine le vizeaza? Ce taxe si impozit trebuie sa platesc? Va multumesc anticipat...florina ciochina
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 15:59, 16 Februarie 2011
@roberth
Conventiile civile sunt inca legale; pentru activitati ocazionale sau determinate in timp. Dar atentie, e posibil ca primaria sa nu aiba voie sa incheie astfel de conventii.
@robert,
Dar in ce relatie va aflati dumneavoastra acum cu Primaria? Sunteti angajatul primariei? Daca sunteti angajatul primariei sa se hotararsca in consiliu acordarea unui spor la salariul dumneavoastra pentru o munca suplimentara sau cumul de functie.
Daca nun sunteti salariat al primariei, cel mai simplu pentru dv este ca primaria sa va faca un contract individual de munca cu timp partial (1-2 ore /zi) cu salariu adecvat pentru a intretine aplicatia. Asa primaria se ocupa apoi de toate contributiile si impozitul ce se retin si platesc catre stat. Iar dv beneficiati de toate drepturile de salariat, mai ales pe viitor (pensie...).
Da, dar in ideea de a inchide robinetele pe unde curgeau bani in administratia publica, s-au emis anumite prevederi care nu mai dau voie sa se faca angajari, cu CIM sau chiar si cu conventie civila. Aceste prevederi pot depinde de institutie, posturi si zona. Tocmai in aceasta idee poate contabilul i-a spus ca nu mai merge sa incheie conventie civila. Trebuie vazuta concret situatia primariei respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai este valabil conventia civila in cadrul asociatiei de proprietari iancustirbu iancustirbu am auzit discutii ca unele din asoc de proprietari au primit amenda pentru angajarea cu conventie. (vezi toată discuția)
Contributii de plata pentru conventii civile cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, La o asociatie de proprietari, exista conventii civile pentru administrator si pentru femeia de servici. Care sunt contributiile ce se retin, avand ... (vezi toată discuția)
Conventie civila potrivit codului civil implica art. 52 cod fiscal scumpicu scumpicu Lucrez la o firma de constructii si si-au incheiat o conventie civila cu un proiectant in conditiile codului civil si a articolului 52 cod fiscal. Spuneti-mi ... (vezi toată discuția)