azi la televizor am auzit aceasta treaba. este adevarat? s-a dat lege pentru asa ceva? cum adica executare silita numai pe timp de vara? ma refer la evacuari. chiar asa e???
sunt socata daca asa este:-/
buna!
eu sunt adjudecatorul unui imobil scosla licitatie.l-am castigat acum 3 saptamani si intre timp pagubitul a facut contestaie la executare.
asa o situatie ati patitsi voi?
atat de mult poate dura un proces!
ce sanse am sa pierd ?
pt. SARUTA:
--- depinde ce scrie in contract si cine ce nu a respectat. in primul rand vorbiti cu chiriasul iar daca nu va intelegeti trimiteti-i o instiintare ceva prin care il anuntati ca doriti sa reziliati contractul asta daca nu se poate rezilia unilateral. poate cine stie nu va mai trebui sa apelati la instanta. oricum il puteti ameninta si cu instanta poate cedeaza. dar...pentru o desfasurare mult avansata a evenimentelor in cazul in care chiriasul refuza orice discutii cu dvs. trebuie sa apelati la un avocat sau cel putin sa va indrume unul.
bafta!
pentru danichirila:
--- in situatia prezentata de dvs. nu am fost deci nu stiu absolut nimic doar ce am auzit ca intr-adevar exista si aceasta posibilitate de a face contestatie la executare. dar il puteti intreba pe executorul cu care colaborati cum s-au mai finalizat astfel de contestatii sau cam cat tin si cam cine are castig de cauza; ori executorul ori avocatul pe care l-ati avut.
mult noroc!
ps. eu cu un proces relativ simplu de evacuare sunt pe rol la prima instanta inca din 2008 deci...dar a rog...la mine lucrurile au stat altfel.
pe scurt:am ct de la financiar fara nicio clauza speciala.ct se reziliaza conf.legii 114(pe care nu o cunosteam)si anume daca chiriasul nu si-a platit chiria timp de 3 luni si se fac 2 luni deoarece ap. nu avea suport hartie ig,capac wc,etc el si le-a pus si eu nu am fost de acord sa le platesc deoarece cand a vazut ap.nu ne-am inteles asa.cu siguranta nu o sa plece din ap.si o sa trec la evacuare.daca asta se intampla in octombrie nu cred ca se termina intr-o luna si cu noua lege ajung in martie.el poate face recurs?multumesc.
din proprie experienta va spun un sigur lucru sigur si anume ca un proces nu se termina intr-o luna. vor fi cel putin 3termene pana va incepe efectiv procesul si sa nu va mai spun ca luna lui decembrie este vacanta judecatoareasca asa cum sunt si lunile iulie si august deci...plus ca el in proces poate cere ceea ce nu ati dorit dvs. sa-i platiti chiar daca nu ati fost de acord sau nu asa ati discutat la inceput.poate cere orice si normal ca daca se va termina prima instanta sa zicem relativ repede este si logic ca are drept de recurs....
Eu tot zic sa va intelegeti cu persoana respectiva sau sa-i trimite neaparat (ca sa aveti si dvs. dovada ca l-ati instiintat pe buna dreptate) acasa cu confirmare de primire o instiintare sau prin executor ...cum va e mai bine si la indemana despre intentiile dvs. cu privire la el pentru ca se imtampla atatea si am vazut atatea in instanta...nu va pot relata. dar...cum va spuneam...si acestea costa...poate ca mai bine va intelegeati cu chiriasul ii plateati..cat? 100ron pentru ce a facut sau ii scadeati din chirie si reziliati de bun acord contractul.
Si mai trebuie avut in vedere pe cat timp ati incheiat contractul si sa faceti dovada ca intr-adevar nu v-a platit chiria...cu martori..cu acte...nu stiu...pentru ca s-ar putea in instanta sa minta sa zica ca v-a platit.Cand va platea ii dadeati vreo chitanta ceva? sunt multe lucruri care trebuiesc avute in vedere.
bafta!
ps. eu la nimeni nu recomand instanta de judecata...mori cu actele si cu dreptatea in mana...ma rog...asta e parerea mea!
Evacuare chiriasi
nsemeniuc
Exista vreun motiv pentru a nu putea evacua pe loc (eventual cu sprijinul politiei) niste chiriasi care nu au respectat contractul, in care exista mentiunea ca ... (vezi toată discuția)