avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... plati compensatorii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

plati compensatorii

Va rog sa-mi spuneti, daca am beneficiat de plati compensatorii la lichidarea intreprinderii conform Ord. de Urgenta a Guvernului nr. 9/1997 modificata conf.Ord de Urg. a Guvernului nr. 52/1998, aceste salarii sunt luate in calculul punctajului mediu anual la calcularea pensiei la limita de varsta? Nu am gasit textul ordonantei si nu stiu daca dupa aceste salarii s-a retinut contributie la pensie. In cartea de munca scrie doar beneficiar de drepturi conform ordonantei.
Astept raspuns,
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: florisiris , utilizator 13:34, 25 August 2010
Colega mea, dna Gabriela Pintea, are dreptate:

Art. 95 - (1) Beneficiarii pensiei pentru limită de vârstă pot solicita recalcularea pensiei după realizarea fiecărui stagiu de cotizare de minimum 12 luni.
(2) Cererea de recalculare a pensiei urmează aceleaşi reguli procedurale privind soluţionarea şi contestarea, prevăzute pentru cererea de pensionare.
(3) Pensia recalculată se acordă începând cu luna următoare celei în care s-a depus cererea de recalculare.
Va rog sa-mi spuneti daca pentru un calcul gresit al pensiei(nu au fost valorificate corect sporurile din adeverinte) este suficient sa ma adresez casei de pensii s-au este necesar sa contest in instanta.As vrea sa astept raspunsul casei de pensii dar pana atunci depasesc cele 45 de zile. Nu sunt valabile 45 de zile de la raspunsul casei de pensii?Mi-ar place sa cred ca se poate rezolva pe cale amiabila.
Va multumesc!
sunt 45 de zile de la data primirii deciziei
(pastrati plicul cu data postei)
Am depus cerere de racalculare la casa de pensii cu exemple concrete unde s-a gresit,Mi s-a promis ca o sa se verifice si o sa primesc un raspuns.Eu sper sa se rezolve asa,sa nu mai deun in instanta..O contestare a raspunsului se poate?
Va multumesc!
Trebuie sa contestati decizia de pensionare, in termen de 45 de zile de la comunicare.
Raspunsul @administrativ@, nu produce efecte juridice asupra drepturilor de pensie, doar decizia are acest rol.
Pana va raspund ei, ar trebui sa formulati o contestatie la instanta
Atentie, Decizia de pensie necontestata in termenul lega devine definitiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiei pentru veniturile realizate in acord global si veniturile din prime adonisvigalex adonisvigalex Am iesit la pensie la limita de varsta in 28.03.2010 conform legii 19/2000. La stabilirea pensiei nu au luat in calcul si veniturile realizate in ... (vezi toată discuția)
Acte pentru recalculare pensie Ana Rodica Ana Rodica Va rog sa ma lamuriti de ce la recalculare a pensiei, pentru perioada de activitate dupa iesirea la pensie, trebuie sa depui adeverinta de venituri si cartea ... (vezi toată discuția)
Respingere cerere de recalculare a pensiei calculata eronat giv giv Buna ziua! Doresc sa va prezint urmaroarea problema. Mama mea a optat pentru pesionarea anticipata datorita unor imprejurari (limita de varsta pentru pensia ... (vezi toată discuția)