avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TESTMENT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TESTMENT

In cazul in care o persoana in varsta vaduva, fara copii, fara parinti in viata, etc imi lasa prin testament toate bunurile mobile si imobile plus Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere ....Intrebare e urmatoarea: poate in acelasi timp sa mai faca inca un testament la fel ca al nostru dar pe numele altei persoane?!! ... ca dupa moartea sa, sa am surprize neplacute?!!!
Cel mai recent răspuns: candidate_of_law , utilizator 17:58, 3 August 2010
nu sunt valabile doua testamente prin care sunt lasate la doua persoane diferite aceleasi bunuri.
Ramane valabil doar primul sau cum?!!!
da, primul ramane valabil
athe a scris:

da, primul ramane valabil


Cum sa ramana primul valabil?
Al doilea il revoca tacit pe primul. Deci ultimul va fi valabil.

Edit later: se pot face o infinitate de testamente, daca au acelasi obiect urmatorul il va revoca pe cel anterior.
Ultima modificare: Marți, 3 August 2010
Ana-Maria Dutescu, Avocat
Pot ramane si primul si ultimul testament valabile - cu conditia ca ultimul testament prin dispoztiile sale sa nu-l revoce pe primul.

Daca in primul va lasa sa zicem aparatamentul si in ultimul lasa altei persoane despagubirile respective - vor fi produce efecte ambele testamente. Daca in schimb in ultimul lasa "totul" altei persoane atunci primul testament este revocat in totalitate si nu mai poate produce nici un efect juridic.
Ultima modificare: Marți, 3 August 2010
candidate_of_law, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta complicata andreidarius andreidarius X face testament lui Y \\\\\\"in speranta ca ma va ingriji cum a facut-o pana acum\\\\\\" si-i lasa toate bunurile mobile si imobile ( de fapt un ap cu o ... (vezi toată discuția)
Contract de întreþinere ºi testament imac imac Bună ziua Mă poate ajuta cineva în următoarea speta ? X încheie un contract de intreţinere prin care transmite nuda proprietate întreţinătorilor cu ... (vezi toată discuția)
Valabilitate testament marinvasile marinvasile Sora tatalui meu mi-a lasat prin testament toate bunurile mobile si imobile,eu avand obligatia de a-i asigura \\"intretinerea necesara pe toata durata vietii ... (vezi toată discuția)