Daniel Coman a scris:
Straduindu-ma sa scriu romaneste (sau in limba romana),
cu eforturi supraomenesti o sa incerc in cuvinte scrise romaneste
sa mai pot spune romaneste cate ceva despre personajele romanesti.
Prin urmare, ma intreb romaneste si retoric, unde ramasesem cu povestea?
Se spune ca nu ar fi bine sa-ti arunci norocu' la garla....asa ca...mai bine ca n-ai scris...
Stie cineva povestea “Dama de pica taie Asul de trefla?”
Cica era unu’, mare smecher [sau jmecher – ca cine mai stie cum le zice?] si mergea cu Intercity de la Capitala spre undeva in tzara. Si langa el zacea – toropita de caldura – o tipa plictisita. Si, sa se dea el mare, ii cauta vorba tipei…
- Catre incotro mergeti?
- La prima cobor – ii raspunde ea, studiindu-l pe sub gene lungi, puternic rimelate si – posibil – false.
- Ce coincidenta! se extaziaza macho de parca ar fi castigat la loto. Si eu tot la prima… Ca am o afacere de finalizat cu un confrate. Eu lucrez pentru lumea a treia (o priveste lung, incercand sa-si dea seama daca ea se prinde despre ce vorbeste)… Dumneavostra unde lucrezi?
- Persoana fizica… [sa-i spun ca neautorizata?! ]… diverse, pe unde e cate ceva mai acatarii…
- Aha – gangureste inteligent. Noi suntem un fel de se.re.le… ii zicem le.te.de… e mai altfel, ca e cu ramificatii internationale… Ca d-aia merg acu’ pan’ la prima, sa tratez pentru viitor… - isi lauda afacerea prospera chiar si pe timp de criza.
- Adica, sa dai avansul cum ar zice unii…
- Da, avansul – isi arata tipul dintii, intr-un zambet pe care-l crede irezistibil, dar tipa abia schiteaza un suras - de cata importanta zice ea ca are - si cerceteaza cu privirea suprafata corporala a insului in speranta ca gineste pe unde isi tzine avansul…
Tipa devine ceva mai interesata…
Aveti idee cum e mai departe? :slap:
Unde ramasesem cu povestea?