avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fara preaviz nerespectarea art 40
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fara preaviz nerespectarea art 40

Buna ziua tuturor! Stiu ca s-a mai pus in discutie demisia fara preaviZ, unde am postat si eu, dar nu mi-a raspuns nimeni. Asa poate ma vede cineva. Astazi l-am rugat pe sefu' meu sa ma lase de luni "in pace", in conditiile in care de munca nu e si nici nu cred ca o sa mai fie pana la primavara, abia mi-am luat salariul, cu matanii ca trebuie sa imi platesc facultatea. Dar nu vreau sa ma leg de intarzierea de salariu pt ca am semnat statul care era intocmit la data salarizarii din CIM si nu am probe. In schimb contributiile nu sunt virate de 3 luni (nici cele a asiguratilor nici cele a angajatorilor)si chiar am avut nevoie de medic de 2 ori, dar de unde op ca nu e. Intrebarea mea e urmatoarea: Beneficiez de articolul 40 din Codul muncii prin neplata contributiilor sau ca nu mi-a facut protectia muncii? si daca da, ce trebuie sa fac? Doar sa-mi dau demisia fara sa amintesc de preaviz sau trebuie sa specific in demisie ca din cauza nerespectarii obigatiilor angajatorului? Ar mai fii conditii de munca ce nu corespund, dar cred ca trebuia sa-l instiintez, nu?
Cel mai recent răspuns: delilah , utilizator 16:35, 14 Septembrie 2007
Pe ce parte a baricadei ati fost? Cine a gastigat? Angajatorul sau fostul salariat?
De partea railor;), angajatorul .
Am scapat, a semnat decizia acordul partilor 55 lit b. Mare noroc am avut cu contabila, are un suflet.......... Ii depun sefului pomelnic, promisiunea nu se incalca. :D
Cu frumosul este cel mai bine!
Pai da, asta si vroiam. Demisie fara preaviz in baza art 79 era ultima solutie.
Bine am promis ca mai trec cand am timp pana gaseste inlocuitor.
Ultima modificare: Vineri, 14 Septembrie 2007
delilah, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie neacceptata. atunci cum plec? Hadryana Hadryana Actualul meu angajator nu vrea sa accepte demisia cu acordul partilor pe care i-am cerut-o incepand cu data de 5 octombrie, de cand viitorul angajator m-ar ... (vezi toată discuția)
Mutare pe un post inferior kszabo1979 kszabo1979 Buna ziua As fi recunoscatoare daca m-ar putea ajuta cineva in poblema urmatoare: Sunt angajata la o firma de 10 ani in functie de sef birou export / ... (vezi toată discuția)
Recuperare carte de munca Cati L. Cati L. Buna ziua, Lucrez la o societate care are datorii catre stat prin neplata taxelor catre stat, inclusiv cele pentru angajati. In cazul in care imi gasesc un ... (vezi toată discuția)