avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie in calitate de martor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie in calitate de martor

Buna ziua!

As vrea sa stiu ce mi se poate intampla daca nu ma prezint in instanta dupa ce am fost citat in calitate de martor.

Detalii:

Anul trecut contul meu din Banca Raiffeissen a fost tinta unui atac de pishing in urca caruia s-a sustras o anumita suma de bani. Am facut o reclamatie la banca, iar dupa cca 30 zile sesizarea a fost rezolvata si banii returnati in cont. Ulterior am primit vizita unor inspectori de politie in fata carora am dat o declaratie cu privire la modul in care s-a operat asupra contului meu.

De cateva luni primesc cate o citatie de la Tribunalul Buzau prin care mi se cere sa ma prezint in calitate de martor intr-un proces impotriva celor prinsi si acuzati de actiuni de pishing. Eu locuiesc in Timisoara si nu am cum sa ma deplasez la Buzau pt a ma prezenta la proces.

Intrebarile mele sunt: pot fi amendat pentru aceasta neprezentare? Mi se poate intampla ceva? Ce ar trebui sa fac?

Multumesc anticipat pentru ajutor!
Alex
Cel mai recent răspuns: alexeevici , utilizator 17:33, 15 Ianuarie 2014
Distanta este mare intr-adevar insa daca va veti prezenta la un singur termensi veti fi audiat, ulterior prezenta dvs. nu va mai fi necesara.
Impotriva martorului care lipseste nejustificat instanta poate lua masuri sanctionatorii respectiv:
-amenda judiciara ce poate fi intre 250- 5000 lei,
-citarea cu mandat de aducere si uneori chiar cu insotitor.
Buna,
si mie mi s-a intamplat acelasi lucru,doar k eu nu am suferit nici un fel d prejudiciu.pentru mine prejudiciu inseamna sa ma puna pe drumuri,iarna etc. Imi poti spune cum si daca ai rezolvat aceasta situatie pentru ca eu nu stiu la ce varianta sa recurg. Am facut o cerere scrisa prin care am anuntat Instanta ca nu am cum sa ajung datorita faptului ca nu exista mijloace d transport care sa ajunga la ora 8:30 in galati-acolo este procesul si ca pentru ca ma tem pentru integritatea mea fizica si pentru ca nu am suferit prejudicii sa ma scuteasca de aceasta obligatie cetateneasca care imi provoaca prejudicii financiare,fizice si psihice,dar au inceput sa sune administratorii de bloc unde am stat sa intrebe de mine...adica imi mai provoaca si prejudicii morale. Am o foarte mare problema si nu stiu care ar fi varianta de evitare sau rezolvare a acesteia. Iti multumesc din suflet daca ai o varianta folosibila.
O zi cat mai buna,
Anamaria
Raspund cu mare intarziere. Scuze.

Da, pana la urma am facut calatoria Timisoara-Buzau si intors + 2 nopti cazare pe banii mei.
M-am prezentat la Tribunal si da, m-am simtit amenintat cand am realizat ca sala de judecata era plina de acuzati in acel caz, unii in boxa, altii in sala, judecati in libertate. Ba chiar am fost abordat de unul din acuzati si intrebat daca am pretentii.

N-am avut alte pretentii in afara platii cheltuielilor de transport si cazare. Iaca au trecut ceva ani de-atunci si n-am primit nimic...:-) Nici n-am mai urmarit ce s-a intamplat cu cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie dragosdys dragosdys Buna ziua, Am primit acasa o citatie la un proces pe data de 5 iulie, la acelasi proces a mai primit o citatie o ruda de mea(care este si parte vatamata) in ... (vezi toată discuția)
Martor cu avocat Titel10 Titel10 Sunt citat ca martor intr-un proces penal (fond); trebuie sa ma duc personal sau pot sa trimit un avocat? (cu alte cuvinte daca se prezinta avocatul sa nu ... (vezi toată discuția)
Neprezentarea unui martor la audiere mihaelaa.roxana mihaelaa.roxana am fost anuntata telefonic sa ma prezint la politie in calitate de martora,intr-o ancheta, in decursul anului trecut de 2 ori.m-am prezentat de fiecare data cu ... (vezi toată discuția)