avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DREPT LA LOCUINTA PENTRU SOTUL MAMEI MELE IN CAZUL ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DREPT LA LOCUINTA PENTRU SOTUL MAMEI MELE IN CAZUL DECESULUI EI

Va expun urmatoarea situatie si va rog sa-mi dati solutia cea mai la indemana , conform legii , bine-nteles! In urma decesului tatalui meu natural , am facut dezbatere succesorala , mama a renuntat in favoarea copiilor , locuinta urmand sa revina , dupa decesul mamei mele , in mod egal , copiilor. Anul acesta , mama s-a recasatorit, acualul ei sot investind foarte mult in casa care ne va reveni noua dupa decesul mamei. Intrebare: in cazul in care mama va deceda inaintea sotului ei (tata vitreg pentru noi) , ce act putem intocmi , cat dansa mai este in viata , astfel incat , actualul sot sa poata locui singur , linistit , pana intervine si decesul sau , in casa mostenita de noi , copii? Mentionez ca, din respect pentru actualul sot al mamei mele, vreau sa intocmesc un act notarial , pentru a-i da siguranta unei batraneti linistite , fara a se gandi ca in timp ne-am putea schimba si l-am da afara din locuina in cazul decesului mamei mele.
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2010
ANDRAX, utilizator
Dreptul la locuinta nu se mosteneste daca raposata a fost chiriasa!
Sotul supravietuitor are un drept de abitatie, conform dispoziitilor legii 319/1994.
Acest drept de abitatie ii confera doua dintre prerogativele dreptului de proprietate: drepul de folosinta si dreptul de posesie .
Insa , dreptul de abitatie al sotului supravietuitor poate fi restrans si , totodata , inceteaza , daca acesta incheie o noua casatorie.
Durata acestui drept este de 1 an , de la sistarea coproprietatii , si fiinteaza numai daca sotul nu detine o alta locuinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, numele meu este cristina. in acest moment mama mea ... ZCristina33 ZCristina33 Buna seara, numele meu este Cristina. In acest moment mama mea este ff bolnava la spital. In cazul in care mama decedeaza, asi dori sa stiu ce drepturi are ... (vezi toată discuția)
Drept de habitatie ion luca c ion luca c Tatal meu a cumparat impreuna cu a doua lui sotie un apartament pe numele meu si cu drept de habitatie al lor pana la sfarsitul vietii. Nu sunt alte clauze ... (vezi toată discuția)
Habitatia viagera Munteanu Gina Munteanu Gina Buna seara, Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns. Mama mea are probleme psihice si eu sunt tutorele ei legal. Daca eu si mama cumparam in comun o ... (vezi toată discuția)