avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare nume copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare nume copil

Buna seara.
Am un copil nascut dintr-o relatie de concubinaj. Copilul a fost recunoscut de tatal lui ulterior inregistrarii, deci tatal apare in noul certificat la rubrica "tata" dar copilul poarta in continuare numele meu de familie, Noi dorim sa poarte numele tatalui, pentru acest lucru am fost trimisi in instanta (citisem aici pe forum ca schimbarea numelui se poate face si pe cale administrativa :-/ ) Problema e ca eu am domiciliul in orasul A, locuiesc in fapt in orasul B, iar tatal in C. . Eu sau tatal trebuie sa deschida actiunea , si care este instanta competenta.? Se poate devia competenta in cazul in care trebuie sa mergem in orasul unde am eu domiciliul? Din motive personale nu as dori sa merg acolo.
va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2010
NadinaN, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 01:41, 17 August 2010
Revin cu o problerma. Initial eu si tatal copilului urma sa deschidem procesul pentru schimbarea numelui cu doua capete de cerere , adica sa imi fie incredintat copilul pentru eductie si crestere. Tatal a fost de acord pana in momentul in care a recunoscut copilul, acum se opune incredintarii pe motiv ca vrea sa am acordul lui pentru diferite lucruri care se pot ivi pe parcurs.
Daca deschid un proces pentru incredintare ce sanse am sa il castig avand in vedere ca eu locuiesc cu chirie, lucrez la negru ( real sunt in somaj, pana in februarie 2011, urmand atunci sa mi se refaca contractul de munca, dar salariul va figura minim pe economie ), apartamentul in care locuiesc il impart cu o prietana ca sa impartim chiria . In schimb (in cazul in care ma va ataca si va cere si el incredintarea ) el are o situatie mult superioara .
Copilul are 9 ani.
Va multumesc si astept sfaturile dvs
Ultima modificare: Luni, 16 August 2010
NadinaN, utilizator
Aveti sanse sa va fie incredintat minorul, daca veti administra probe din care sa rezulte ca este in interesul minorului ca acesta sa va fie dvs. incredintat.
Nu numai situatia materiala este avuta in vedere la incredintarea minorilor.
Pentru mai multe detalii va invit sa lecturati si aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Probe:-inscrisuri, martori, interogatoriul paratului, ancheta sociala. ( daca pe parcursul procesului minorul implineste 10 ani va fi audiat cu privire la optiunea sa privind incredintarea, iar cuvantul sau va avea o importanta deosebita)
Angajati avocat.
Ultima modificare: Marți, 17 August 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea in numele tatalui mihaela_anca87 mihaela_anca87 salut....astept un copil si nu sunt casatorita inca iar tatal copilului nu o sa fie in tara cand voi naste. va rog sa-mi spuneti cum poate recunoaste copilul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara carota carota Buna ziua, Va rog ajutati-ma cu informatii practice privind pensia alimentara. Am un copil cu un barbat cu care nu am fost casatorita, iar perioada pentru ... (vezi toată discuția)
Drept de vizitare minor din afara casatoriei dancosma dancosma Daca parintii unui minor nu sunt casatoriti (n-au fost niciodata, copilul este din afara casatoriei) si locuiesc separat (minorul locuieste cu mama), pentru ... (vezi toată discuția)