avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalizari la plata intretinerii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalizari la plata intretinerii

Buna ziua,

se mai calculeaza penalizari aferente cotelor de intretinere neincasate?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:04, 15 August 2010
Pentru a beneficia de apa, adunati bani de la cele 11 familii si platiti furnizorului restanta. Apoi dati totusi in judecata acea familie. Se poate obtine o hotarare judecatoreasca si pe baza acesteia casa de pensii poate retine 1/3 din pensia lunara.
Puteti sa dati in judecat fostul proprietar daca aveti dovada ca acesta nu si-a platit datoriile si daca nu cumva actualii au preluat prin contractul de schimb si debitele.
Apometrul trebuie sa-l protejati cumva de temperaturi scazute, de inghet ca sa indice corect.
Multumesc pentru raspuns
Este intr-adevar o situatie pe care furnizorul dvs. ar trebui sa o inteleaga, insa asa cum se intampla peste tot, furnizorii trebuie sa-si recupereze debitele indiferent de situatie.
1. Nu am inteles daca sunteti organizati in as. prop. Daca da, atunci vechiul proprietar cum a instrainat apt. fara sa-si achite debitele? Cum a preluat noul proprietar ap. cu debite? Ziceti ca are angajament - atunci fortati-l sa-si achite debitul daca tot stie ca este datoria lui...
2. Daca au trecut mai mult de 3 ani de la "eveniment" darea in judecata nu rezolva nimic, insa acelasi lucru se intampla si in relatia furnizor-as. prop., cu conditia ca furnizorul sa nu fi facut nimic (actiuni) pentru recupererea sumei despre care vorbiti si atunci puteti sa va luati de furnizor, chiar in justitie. Trebuie mers la of. juridic al furnizorului sa verificati situatia.
3. Pentru aducerea cu picioarele pe pamant al celui de-al 12-lea proprietar - in conditiile descrise de dvs. ca si-ar fi luat un angajament... - puteti, prin as. prop. sa efectuati numai debransarea acestuia de la conducta de apa potabila, nu toata as. prop. si atunci cred ca situatia v-a intra in normal. Este o situatie f. ciudata. Din cauza unui singure familii, sa sufere tot blocul!
4. Pentru perioada de iarna, asa cum spunea si @adriantot, luati masuri de izolare a intregului camin si in special al apometrului. Daca tot se abureste, la lecturare incercati incalzirea locala a acestuia, aplicarea de lovituri usoare cu mana pe partea cu plexic in vederea scuturarii a apei condensate. Am patit si noi asa ceva, dar cu putin efort am reusit lecturarea. De altfel in ultima perioada, la noi la Iasi, mai toate apometrele din camine au fost inlocuite cu altele, cu lecturare prin radio, astfel ca acest inconvenient a disparut total.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierderile de apa vladnicoleta vladnicoleta cum se repartizeaza legal pierderile de apa care rezulta din citirea ceasului de pe bransament si citirea apometrelor din apartamentele proprietarilor? (vezi toată discuția)
Ch intretinere incorecte nebunica nebunica Buna ziua , Va rog sa- mi spuneti unde pot depune o reclamatie pt urmatoarea speta 1, in vara trecuta in registram datorii la intretinere motiv pentru care ... (vezi toată discuția)
Cum s-ar incadra fapta administratorului? alyana alyana Buna ziua. Admiistratorul impune pretul la apa rece la un tarif mai mare decit cel aplicat de furnizorul de apa. Concret: 1 mc de apa rece pe factura este 3,01 ... (vezi toată discuția)