Sotul meu se afla in urmatoarea situatie: a lucrat de 40 de ani ,neintrerupt ,in aceeasi unitate cu contract de munca pe durata nedeterminata.
Vineri ,i s--a adus la cunostiinta ca ''societatea isi reduce personalul prin desfiintare de posturi'' si conform art 65 alin 1 din legea 53/2003 codul muncii i s-a inminat o decizie de desfacere a contractului de munca cu data de 9 aug 2010.
Problema care intervine este urmatoarea: sotul meu se afla in concediu de odihna.A primit un telefon sa s eprezinte la servici si fara sa semneze altceva i-a inminat decizia de desfacere a CIM.
Putem actiona unitatea in instanta?
-- care e instanta la care trebuie sa ma prezint: judecatoria sau tribunalul
-- mai pot solicita in acest timp acordarea ajutorului de somaj,sau daca actionez in instanta imi pierd dreptul la plata din somaj
-- cum dovedesc ca eram in concediu de plata,pt ca unitatea nu ne dadea nici fluturas si nici un alt act.Doar salariul mil vira pe card iar cum banii de concediu m-i i-a dat in mina,e o proba ca perioada in care nu m-i s-au mai virat bani pe cardul de salariu e perioada concediului?
Mentionez ca ei invoca ca il dau afara cu art 65 alin 1 din legea 53/2003 dar pe hirtie ca titlu scrie ''decizie de desfacere a CIM'' si nu mi-au acordat preaviz
Va rog mult dati-mi un sfat,astept o indrumare.
Ce sa faca ? Sa-i actioneze in instanta pt ca era CO in perioada cidn l-au dat afara? Dar cum voi dovedi asta?
Astept o parere de la voi.
Multumesc.
1.tribunalul2.actiunea in instanta nu are legatura cu somajul3.aveti dreptul la preaviz15 zile4 .puteti dovedi cu martori .,eventual programarile de concediu,cererea de concediu,
actiunea se deschide la tribunalul din jud dvs. de domiciliu
intradevar art. 60 alin1 lit.e interzice concedierea in timpul c.o.
preavizul minim este de 20 zile lucratoare
potrivit art. 287 c. mun. dovada trebuie sa o faca angajatorul.
aveti 30 zile la dispozitie sa o contestati
As mai avea o nelamurire.
Ma adresez sectiei de contencios admin istrativ?
Cum sa intitulez actiunea? Contestatie la decizia de desfacere a CIM-ului?
Pot cere sa se judece in lipsa actiunea?
Cam ce taxe trebuie sa platesc?
Pot intrerupe cic
gabitzu837
in prezent sotia mea se afla in cic de 6 luni iar din anumite motive financiare am decis sa intru eu (sotul) in cic iar sotia sa reinceapa serviciul.sotia a ... (vezi toată discuția)