avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despre partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despre partaj

Buna ziua! Am si eu o intrebare: fratele meu este in proces de divort cu sotia lui. Au avut o casnicie de 15 ani, au 2 copii minori si o casa care a fost evaluata la aprox. 500 000 Euro in Bucuresti. Urmeaza procesul de partaj. Problema este urmatoarea: casa a fost construita in curtea socrilor lui dupa ce au facut un contract de vanzare cumparare pentru terenul aferent casei lor. (in acea curte mai exista fosta casa a socrilor lui in care in prezent locuieste sora sotiei lui) Dupa terminarea constructiei socrii lui s-au mutat cu ei in casa (pentru a avea grija de copii lor). Casa a fost construita in proportie de 90% din banii lui. Are facturi pt. materialele folosite (toate pe numele lui), are martori. Sotia lui doreste 75% din casa pt. ca sustine ca nu are unde sa plece cu cei 2 copii si cu parintii ei (care nu locuiesc legal in acea casa). Intrebarea este: faptul ca i s-au dat copiii spre crestere influenteaza procesul de partaj? Noi stiam ca la partaj bunurile se impart in mod egal (cu toate ca nici acest lucru nu ar fi corect avand in vedere ca ea si familia ei nu au participat cu nimic la constructia acestei case). Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ligi , utilizator 09:06, 16 Octombrie 2007
As vrea sa cer si eu o lamurire in privinta partajului. In situatia in care pe bunurile comune exista acte care atesta contributia de egala la achizitionarea lor a celor doi soti, cum se impart aceste bunuri?
Egal
Multumesc pentru raspuns. O zi frumoasa va doresc tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj divort ellanm ellanm In cazul unui divort cu 2 copii minori... Casa construita in timpul casatoriei, cu o mare parte din bani de la parintii sotului, cum se face partajul? ... (vezi toată discuția)
Drepturile sotiei Kittyy Kittyy 1.Ce drepturi la apartament are sotia in cazul unui proces de partaj daca ,inainde de casatorie , sotul avea o garsoniera (pe numele parintilor lui), care ... (vezi toată discuția)
Am sanse sa obtin ceva la partaj? Sorin_Paul Sorin_Paul Buna ziua, Sunt in divort si doresc o lamurire privind partajul care va urma. Va rog sa imi spuneti daca am sanse sa obtin jumatate din apartamentul pe ... (vezi toată discuția)