avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort de coun acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort de coun acord

dac am un colil de 14 ani impliniti putem obtine divortul prin acord comun?
sau este o proplema coplilul ?
Cel mai recent răspuns: MIHAIELA-GABRIELA SERBAN , Contabil 10:36, 11 August 2010
da, dna dar desfacerea casatoriei tot instanta o pronunta.
Altfel spus:
Puteti sa apelati la mediere ..adica puteti sa mai treceti pe la cineva sa-i dati bani inainte de a ajunge in instanta(unde oricum trebuie sa ajungeti).=D>
iulia. a scris:

Altfel spus:
Puteti sa apelati la mediere ..adica puteti sa mai treceti pe la cineva sa-i dati bani inainte de a ajunge in instanta(unde oricum trebuie sa ajungeti).=D>


Este doar cinic raspunsul Dvs. Nu si documentat.
Nu are de ce sa mai dea bani in instanta si in plus nu dureaza 3 ani un divort. In baza acordului incheiat la mediator (care poate dura 1, 2 ore) se da sentinta de catre instanta, intr-o singura sedinta. Daca gresesc, corectati-ma documentat.
Dragi colegi, problema nu este locul unde se inchieie acordul sotilor..la mediator sau in instanta ci aceasta modalitate: divort prin acord nu este posibila, fiind dat faptul ca cei doi soti au un copil minor.Legea cere ca , pentru a putea fi utilizata aceasta modalitate de a divorta, sa fi trecut un an de la inchieerea casatoriei si sa nu existe copii minori .
eva0801 a scris:

dac am un colil de 14 ani impliniti putem obtine divortul prin acord comun?

michaelared a scris:

sigur.
Va recomand sa apelati la un mediator autorizat.

In primul rand, prin raspunsul dumneavoastra pe care presupun ca-l considerati documentat, ii spuneti doamnei care a pus intrebarea ca divort prin acord in cazul de fata este posibil. Eu in acest sens interpretez acel "sigur".
Apoi,din moment ce doamna aduce in discutie "divortul de comun acord" putem deduce ca partile se inteleg deci nu vad de ce ar dura asa mult procesul..
Am dubii ca un proces de divort fara probleme din partea partilor dureaza 3 ani. Afirmati asta in baza experientei dumneavoastra in instanta..sau pe zvonistica?

Alte discuții în legătură

Divort rmm rmm Buna ziua, Problema mea e des intalnita din pacate: casatoriti de aproape 5 ani, impreuna din vremea liceului, am ajuns acum destul de straini, S-au adunat ... (vezi toată discuția)
Cum pot schimba o actiune de divort din culpa exclusiva a paratului in actiune de divort prin acord? LDTE LDTE Buna ziua! va rog daca se poate sa ma ajutati cu un sfat juridic in urmatoarea situatie.In calitate de reclamant am deschis actiune de divort din culpa ... (vezi toată discuția)
Divort culpa comuna marinescucorneliu marinescucorneliu buna ziua, sotia mea a depus actele de divort din culpa comuna. Pe instiintarea de divort e trecut la probatoriu ancheta sociala,( avem un copil impreuna) ... (vezi toată discuția)