avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... test de paternitate?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

test de paternitate?

buna ziua,divortul s-a consumat in urma cu un an in urma introducerii actelor de divort de catre mine,copilul de 6 ani ramanand la mama cu acordul meu,la momentul acela nu aveam de gand sa cer test de paternitate dar in urma unor aluzii aruncate de fosta mea sotie ma gandesc serios sa fac acest lucru,va rog sa ma sfatuiti in aceasta privinta ce pasi trebuie sa urmez si daca se poate sa stiu cat ma costa acest test sau cine il plateste?daca se dovedeste ca am dreptate in banuielile mele ca nu as fii tatal biologic al copilului ce se intampla,pot cere copilul pana la urma in grija mea si eventuale daune morale?si ce sanse am?au mai fost cazuri asemanatoare de barbati inselati?va multumesc anticipat.
=D> =D> =D>

Mi - nu - nat rationamentul si ajutorul dvs., doamnelor, pentru taticul in dificultate!

In speta de fata ,ca si in altele similare, termenul poate fi imprescriptibil, in considerarea neretroactivitatii legii noi , o k. Dar si aici am unele indoieli cu privire la dreptul la actiune al mamei ca fiind imprescriptibil.Spun aceasta deoarece,chiar si daca legea noua ar fi fost asa, mi s-ar fi parut ilogic, intrucat a recunoaste mamei un drept la actiune ca fiind imprescriptibil , drept pe care de la un moment dat il poate exercita insusi copilul , nu si-ar fi gasit nici justificarea. Una este ca mama sa promoveze actiunea in numele copilului , pe periada cat acesta este lipsit de capacitate de exercitiu, iar alta sa o promoveze in numele sau, chiar si la momentul la care copilul insusi o poate promova. Adica mama sa decida in locul copilului, oricand, si dupa majoratul acestuia? Cand el va fi apt sa decida daca doreste sau nu , daca are sau nu interesul de a porni actiunea? :hm:

Ultima modificare: Marți, 17 August 2010
ContSters47264, utilizator
Pentru linistea dumneavoastra:[ link extern ]
Poate nici nu era nevoie de aceasta discutie. Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tagada paternitate loredana24 loredana24 buna seara. Va solicit ajutorul in urmatoarea problema. O doamna se casatoreste cu un domn x in 2003, iar dupa cateva luni se despart in fapt. doamna isi ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate constantin29 constantin29 Buna ziua,am o dilema care nu imi da pace am avut si inca am o relatie cu sotia unui amic ,relatie care a inceput in urma cu mai bine de 10 ani si continua si ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii (multumim anticipat) tavipanciu tavipanciu buna seara.avem si noi o problema.dupa cum spune titlul , avem un copil (nascut in timpul casatoriei sotiei) si nu stim exact cum sa procedam pas-cu-pas pentru ... (vezi toată discuția)