Ce ziceti de aceasta situatie.Ce se intampla cu salariati care prin ordonanta 63/2010 au fost concediati (din motive care nu au legatura cu persoana salaraitului) dar care si-au primit banii pe concediul de odihna ca si cum ar fi fost salariati pe parcursul intregului an.Salariatii erau in concediu cand a aparut ordonanta cu reducerile de personal.
Va multumesc pt promtitudinea raspunsului dvs.
In contractul colectiv pe unitate nu este prevazut acest lucru,doar in Contractul Colectiv de MUnca pe Ramura incheiat pt anii 2007-2010.
Revin cu intrebarea: poate invoca acest articol pt a nu mai inapoia banii de concediu ?
Multumesc pt sprijin.
1. Codul muncii spune:
Art. 238. - (1) Contractele colective de munca nu pot contine clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de munca incheiate la nivel superior.
2. Deci CCM la nivel de unitate are clauze la un nivel inferior CCM de la nivel superior (ramura).
3. In aceasta situatie se aplica clauza din CCM la nivel de ramura care este mai favorabil salariatului.
Va multumesc mult pt raspuns.Chiar miine sotului meu i se va hotari ''soarta''. la servici.
Sper ca miine sa se rezolve.O sa va anunt daca i-a putut convinge cu raspunsul dvs.O seara buna!!!
Am promis ca revin.
Din fericire,datorita sprijinului dvs,am reusit sa-i conving ca sotul meu sa nu mai dea inapoi banii de concediu de odihna deja incasati.
Multumesc.