avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Impozit programatori
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Impozit programatori

Ce se stie deocamdata despre acea facilitate acordata programatorilor, prin care erau scutiti de impozit pe salar ? Ma refer bineinteles la perioada de dupa intrarea in vigoare a noului Cod Fiscal(dupa 1 ian 2008). S-a abrogat acel ordin(sau lege)?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ucard , utilizator 15:44, 18 Decembrie 2011
Nu veti beneficia de scutirea de impozit pentru ca aveti masterul in domeniul informaticii ... Scutirea de la impozitul pe venit prevazuta de Ordinul nr.748/2004 se acordă doar dacă următoarele condiţii sunt îndeplinite în mod cumulat:
- au diploma de absolvire a unei forme de învăţământ superior de lungă durată, eliberată de o instituţie de învăţământ superior acreditată, având înscrisă una dintre specializările: Automatică, Calculatoare, Informatică, Matematică, Cibernetică, Electronică;

- angajatorul trebuie să obţină un venit anual de cel puţin echivalentul în lei a 10.000 dolari S.U.A., în urma activităţii de creare de programe pentru calculator destinate vânzării pe bază de contract, pentru fiecare angajat.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...


Am inteles, ma gandeam ca studii superioare de lunga durata se refera si la master, dar se pare ca nu este asa. Va multumesc mult pentru raspuns.
Buna ziua,

Observ ca multe persoane au problema ca au terminat o facultate la o specializare ce nu este in ordinul care reglementeaza scutirea de impozit, facultate ce contine specializari ce beneficieaza de aceasta scutire de impozit.
Acceasi problema o am si eu. Am terminat facultatea de Automatica si Calculatoare UPB, specializarea Tehnologia Informatiei. In 2005, cand am intrat la facultate, a fost primul an in care s-a implementat sistemul Bologna si de asemenea primul an in care s-a adaugat o noua specializare (Tehnologia Informatiei). Ordinul fiind din 2004 consider ca acesta a ramas in urma cu schimbarile efectuate in sistem si ca ar trebui adus la zi.
Intrebarea mea este:
Care sunt pasii (ce trebuie facuti) pentru a se informa persoanele abilitate (cine sunt acestea?) sa faca aceste schimbari, de aceste diferente aparute in ultimii 7 ani? (memoriu, scrisoare catre persoanele abilitate)

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit inginer it redsox redsox Buna ziua, Am ceva probleme in a interpreta legea de scutire de impozit pt inginerii it ... (vezi toată discuția)
Legea 250/2004 contabilitate si informatica de gestiune biancaores biancaores Buna ziua, Daca am specializarea in domeniul Contabilitate si Informatica de gestiune m-as putea angaja pe post de [b]programator[/b] si sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Nu beneficiez de deducere impozit pe venit chiar daca am terminat ac mercutio25 mercutio25 Am terminat facultatea de Automatica si Calculatoare(Politehnica Gh. Asachi Iasi) promotie de 5 ani. De cand ma stiu au existat 3 sectii in cadrul acestei ... (vezi toată discuția)