Ce se stie deocamdata despre acea facilitate acordata programatorilor, prin care erau scutiti de impozit pe salar ? Ma refer bineinteles la perioada de dupa intrarea in vigoare a noului Cod Fiscal(dupa 1 ian 2008). S-a abrogat acel ordin(sau lege)?
Multumesc.
aha..in acest caz, eu as aplicaa scutirea.
daca / cand as avea probleme cu inspectori supra-zelosi, as invoca pana in panzele albe cele de mai sus.
as fi insa si cu ochii pe modificarile fiscale, pentru ca precizarea pentru pers, cu handicap, ca beneficiaza de scutire doar la locul de baza, este o modificare legislativa recenta.
cred ca cine a facut-o a pierdut din vedere programatorii, si deci mai exista o sansa sa se "dezmeticeasca" si sa aplice tratament unitar.
mult succes
Buna seara!
In cadrul programatorilor care beneficiaza de scutirea de impozit de 16% intra si cei care realizeaza site-uri web ? O persoana care a absolvit o facultate de calculatoare, matematica-informatica, informatica economica, etc. angajata ca programator (php, mysql, html, css, javascript, xml, etc.) si care lucreaza pentru o firma care face site-uri este scutita sau nu de impozit ?
Buna ziua
Ma numesc Raluca si as vrea sa stiu daca am terminat Facultatea de Transporturi si am o diploma de licenta in domeniul Inginerie Electronica, specializarea Telecomenzi si electronica in transporturi as putea beneficia de scutire de impozit daca as avea un post din Anexa 1 /ordinul 250 / 31.05.2004?
Am o nelamurire vav de aceasta scutire. Pana acum 1 luna aveam sa zicem salariul net 1800 lei. Cei de la firma mi-au depus actele pentru scutire de impozit, dupa care am primit netul+diferenta de impozit (deci undeva la 2100 lei), fara sa creasca brutul.
Acum mi-au facut o marire de salar de 2500 net, insa brutul l-au trecut corespunzator unui salar de 2100, incluzand practic diferenta de impozit de 4 mil. in salariul net. Nu mi se pare corect, intrucat daca legea nu se va mai aplica candva, vor ramane practic cu un salar de 2100 si nu de 2500.
Cum e corect? Diferenta de la impozit sa se treaca in contul salariului net si brutul sa fie astfel mai mic? Sau netul e net si diferenta de impozit se plateste separat? Cine plateste aceasta diferenta? Angajatorul sau statul?
Ce se intampla daca intri in CIC? Mai primesti aceasta scutire de impozit?
Specializarea Statistica si Previziune Economica este scutita sau nu de la impozit ? In Lege se specifica
" Cibernetica si informatica economica, Cibernetica si previziune economica"