avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Impozit programatori
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Impozit programatori

Ce se stie deocamdata despre acea facilitate acordata programatorilor, prin care erau scutiti de impozit pe salar ? Ma refer bineinteles la perioada de dupa intrarea in vigoare a noului Cod Fiscal(dupa 1 ian 2008). S-a abrogat acel ordin(sau lege)?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ucard , utilizator 15:44, 18 Decembrie 2011
@trope_doi:
Va multumesc tare mult ptr. raspunsul dvs.! Din pacate, si asa cum spuneti si dvs., cei ca mine, nu pot beneficia de acea reducere de impozit! Ce pacat! Nu, nu ptr. noi, oamenii... pacat ptr. IDEEA in sine... Eu, in continuare sunt angajat ca "Software Developer"... munca este aceeasi cu a colegului de langa mine... valoarea creata de mine, nu e cu nimic mai prejos de a colegului, dar legea... se pare ca legea vine sa scuteasca de impozit DIPLOMA si nu VALOAREA MUNCII in sine!

Probabil ca in mintea acelor ...#@$!*#@$ care guverrneaza tara asta de mult prea mult timp (si 20 de ani, credeti-ma, este chiar PREA MULT!), plus-valoarea se creeaza prin diplome si nu prin ceea ce faci! De fapt, asta se intampla si cu ei: nu fac mai nimic ptr. tara asta, dar diplome, daca e cazul, pot arata cu sutele... Pacat ca numarul lor de diplome nu este direct-proportional cu IQ-ul lor...

Asta e! Politics rules!...
Mulţumesc şi eu pentru răspunsuri!

ªi dacă tot e să deviem puţin de la subiect, faptul că există procesul de inflaţie a sistemului de învăţământ (prin care nu numai în România, acum 20-30 de ani dacă aveai facultate aveai loc de muncă GARANTAT) şi faptul că învăţământul superior românesc este printre cele mai slabe din lume, neputându-se adapta materiilor cu dinamică foarte mare şi neputând promova calitatea învăţământului datorită corupţiei şi incompetenţei, mă face să cred că mai bine munceşti la negru decât să încerci să intri în legalitate. Nicio facultate din România, cu atât mai puţin cele tehnice şi informatice, nu te pregătesc să devii un bun profesionist dacă le urmezi cu stricteţe cursurile şi nu faci nimic pentru dezvoltarea personală. Ceea ce e o mare aberaţie, din care se poate trage concluzia că mai bine nu te mai chinui printr-o Automatică, Electronică sau Cibernetică aiurea.

În fine, e trist, dar asta e situaţia.

Mulţumesc încă o dată, toate cele bune!
Buna ziua,

In situatia in care atat societatea cat si angajatul indeplinesc toate conditiile prevazute de Ordin, insa salariatul are un contract de munca pe durata nedeterminata, cu cumul de functii (in afara functiei de baza) cu norma de 4 ore/zi, se poate aplica scutirea de impozit?

Mentionez ca contractul este inregistrat la ITM insa nu apare inscris in cartea de munca.

Va multumesc!
Ordinul care acorda scutirea de impozit nu conditioneaza asta de functia de baza.
Nici C. fiscal si de procedura fiscala nu pun o astfel de conditie.
Singura problema este ca legislatia cere ca, la dosarul de personal al celui scutit, sa existe carte sa de munca, sau o copie. Evident, in copia ce o veti depune, apare un alt angajator. Teoretic, asta nu impiedica scutire la o functie care nu e de baza, insa un inspector cu minte creata "se poate lega de asta".

Pe de alta parte, in aceeasi sitiuatie cu programatorii sunt si pers. cu handicap.
In cazul lor, legea fiscala spune clar ca sunt scutiti de impozit "doar la functia de baza". (nu mi se pare echitabil, dar...)
Prin urmare, daca asa ar sta lucrurile si la programatori, ar trebui precizat expres. Cum nu este precizta, inseamna ca nu se va conditiona astfel.

p.s. Daca dvs sunteti salariat, trebuie sa stiti ca incadrarea unei persoane ca scutit este in totalitate responsabilitatea angajatorului, si este posibil ca acesta sa nu isi asume niciun risc, si sa nu aplice scutirea in acest caz.

Multumesc frumos!
Eu sunt angajatorul...
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2009
sebib, utilizator

Alte discuții în legătură

Scutire impozit inginer it redsox redsox Buna ziua, Am ceva probleme in a interpreta legea de scutire de impozit pt inginerii it ... (vezi toată discuția)
Legea 250/2004 contabilitate si informatica de gestiune biancaores biancaores Buna ziua, Daca am specializarea in domeniul Contabilitate si Informatica de gestiune m-as putea angaja pe post de [b]programator[/b] si sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Nu beneficiez de deducere impozit pe venit chiar daca am terminat ac mercutio25 mercutio25 Am terminat facultatea de Automatica si Calculatoare(Politehnica Gh. Asachi Iasi) promotie de 5 ani. De cand ma stiu au existat 3 sectii in cadrul acestei ... (vezi toată discuția)