avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Impozit programatori
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Impozit programatori

Ce se stie deocamdata despre acea facilitate acordata programatorilor, prin care erau scutiti de impozit pe salar ? Ma refer bineinteles la perioada de dupa intrarea in vigoare a noului Cod Fiscal(dupa 1 ian 2008). S-a abrogat acel ordin(sau lege)?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ucard , utilizator 15:44, 18 Decembrie 2011
Buna seara
Am si eu o intrebare referitoare la acest subiect: am semnat un contract de munca cu o firma, iar ei mi-au depus dosarul pentru aceasta deducere de impozit (indeplinesc toate conditiile). In acelasi timp as vrea sa semnez contract de munca cu inca o firma in paralel, pentru a-mi rotunji un pic veniturile. Intrebarea mea este daca este legal si posibil ca a doua firma sa imi obtina si ea la randul ei aceasta deducere de impozit.
Va multumesc
Corina
Buna ziua tuturor!

Vin si eu cu o problema: firma la care am fost angajata mi-a aplicat fara probleme scutirea de impozit. Apoi mi-am schimbat locul de munca si la primul fluturas am observat ca nu mi s-a aplicat reducera. Am discutat problema cu departamentul HR care mi-a spus ca nu imi poate aplica reducerea inainte sa implinesc un an in firma.

De curiozitate am intrebat la fostul departament HR, unde mi s-a spus cu foarte mare uimire: "daca maine imi vine om si satisface conditiile, imediat i-am aplicat reducerea". Si ca nu trebuie sa am eu 1 an vechime, ci firma sa lucreze de cel putin un an in domeniul IT (ceea ce face).


Va rog, daca are cineva cunostinte, sa imi dea un sfat. Daca mi s-a incalcat dreptul, am de gand sa cer daune.
Cum trebuie sa arate a adeverinta eliberata de facultate care sa ateste echivalenta intre 2 specializari ?

Poate cineva care a solicitat asa ceva are un model.
Buna ziua,
As dori sa stiu daca pot beneficia de scutirea de impozit daca am ca studii superioare in domeniul informaticii doar masterul, licenta avand-o pe domeniul contabilitatii.
Va multumesc
zizi_laura a scris:

Buna ziua,
As dori sa stiu daca pot beneficia de scutirea de impozit daca am ca studii superioare in domeniul informaticii doar masterul, licenta avand-o pe domeniul contabilitatii.
Va multumesc
.

Nu veti beneficia de scutirea de impozit pentru ca aveti masterul in domeniul informaticii ... Scutirea de la impozitul pe venit prevazuta de Ordinul nr.748/2004 se acordă doar dacă următoarele condiţii sunt îndeplinite în mod cumulat:
- au diploma de absolvire a unei forme de învăţământ superior de lungă durată, eliberată de o instituţie de învăţământ superior acreditată, având înscrisă una dintre specializările: Automatică, Calculatoare, Informatică, Matematică, Cibernetică, Electronică;

- angajatorul trebuie să obţină un venit anual de cel puţin echivalentul în lei a 10.000 dolari S.U.A., în urma activităţii de creare de programe pentru calculator destinate vânzării pe bază de contract, pentru fiecare angajat.

Alte discuții în legătură

Scutire impozit inginer it redsox redsox Buna ziua, Am ceva probleme in a interpreta legea de scutire de impozit pt inginerii it ... (vezi toată discuția)
Legea 250/2004 contabilitate si informatica de gestiune biancaores biancaores Buna ziua, Daca am specializarea in domeniul Contabilitate si Informatica de gestiune m-as putea angaja pe post de [b]programator[/b] si sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Nu beneficiez de deducere impozit pe venit chiar daca am terminat ac mercutio25 mercutio25 Am terminat facultatea de Automatica si Calculatoare(Politehnica Gh. Asachi Iasi) promotie de 5 ani. De cand ma stiu au existat 3 sectii in cadrul acestei ... (vezi toată discuția)