avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

am un subiect un pic mai dificil,.stau in concubinaj de trei ani am un copil de 10 luni,nu ma inteleg cu sotul de foarte mult timp dar am zis k poate trece si va fii mai bine,copilul e pe numele lui si recunoscut de el,noi suntem in strainatate la munca iar copilul e acasa la mama mea,vreau sa il las,sa il parasesc dar vreau copilul,nu am situatie materiala dar am vointa,nici el nu are situatie materiala si pe langa asta mai are si dosare de furt,uz de fals si inselaciune,ce sanse am sa deschid un proces si sa il castig adica sa am copilul cu mine ,ce trebuie sa fac si ce sanse am sa pierd???:(( multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:44, 14 August 2010
vrea si el copilul deci va fii un proces greu in caz ca il deschid,el ma ameninta mereu k il va lua de la mine,prin situatie materiala am vrut sa zic k nu am casa,masina,banii in banca dar daca am serviciu stabil nici atunci nu se ia in considerare?pur si simplu daca sansele sunt niciuna la niciuna ce se va intampla cu copilul ?
Draga doamna, "sanse 0 la 0" a fost parerea doar a unuia dintre consultantii de pe forum.
Ati vazut si pareri ca aveti sanse sa obtineti copilul.
Nu spun asta des pe forum, insa va sfatuiesc cu toata caldura sa consultati un avocat, aici, in Romania, cu toate actele si povestea pe masa. Este o batalie pe care nu va sfatuiesc sa o purtati singura, din foarte multe motive:
- faptul ca nu sunteti in tara nici dvs., nici tatal
- faptul ca, practic, niciunul dintre dvs. nu aveti copilul in ingrijire
- faptul ca nu stiu daca, in tara unde va aflati dvs., nu exista rezolvari ale problemei dvs. mai la-ndemana decat in Romania (si pe forum / gratis nu va poate spune nimeni daca e asa)
- faptul ca nu cunoastem exact situatia mamei dvs.
- nu stim exact cazierul tatalui.

Nu va speriati cu nu aveti masina si cont bancar doldora. In functie de datele concrete, poate fi suficient un loc de munca stabil (cu acte!) si domiciliul la mama dvs., unde sa aveti conditii.

Mai sunt multe aspecte la care trebuie sa va ganditi (drept de vizita, pensie alimentara, cati ani are copilul, cu cine vrea sa ste, unde merge la socala, etc).
Oricum, nu disperati si cautati ajutor. Mult noroc va doresc.
~ Conținut șters la cerere ~
nu sunt de acord cu parerea dlui. jurist clement. :(
de ce ar incredinta instanta copilul bunicii sau in cel mai rau caz ar dispune internarea acestuia la un orfelinat ?? pe ce va bazati cand faceti o astfel de afirmatie ??

personal imi este foarte clara speta : amandoi parintii doresc custodia minorului . tatal fiind recidivist , nu prezinta nici un fel de garantie morala pt. a i se incredinta copilul .
este chiar absurd dacacineva considera posibil ca minorul sa-i fie incredintat unui astfel de parinte !!
iar mama are sansele de partea ei . chiar daca nu are o locuinta proprietate personala, are un serviciu stabil. prin urmare, poate inchiria de exemplu o locuinta unde sa stea cu copilul si-i poate asigura acestuia un trai decent.
mai mult decat atat, daca bunicii materni declara ca o vor sustine in ceea ce priveste cresterea copilului , sansele sunt foarte mari ca instanta sa-i incredinteze mamei custodia minorului . :)
domnule jurist clement pur si simplu ma speriati,cum sa ajunga la orfelinat?asta nu se va intampla niciodata....am pus acest subiect pentru k aveam unele indoieli dar acum sunt sigura k pot deschide proces si sa il castig,asa cum spune si domnul avocat roxanel k am sanse mari...si eu stiu asta oricum multumesc de raspunsuri ..

Alte discuții în legătură

Tutela copil minor BogdanB87 BogdanB87 Buna ziua, La un divort la notar, de comun acord, unde s-a stabilit ca tutela copilului ramane la mama. Peste cativa ani se poate cere in instanta ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor adelinebac adelinebac locuiesc in germania alaturi de concubinul meu,parintii acestuia si fiul meu in varsta de 1 an si 6 luni,problema este ca in urma unei sederi in romania a ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil - concubinaj raluca533 raluca533 Buna-ziua. Am nevoie de un sfat. Am un copil dintr-o relatie de concubinaj de 6 ani. Copilul are aproape 5 ani si l-am crescut eu impreuna cu mama mea in casa ... (vezi toată discuția)