sant baiatul cu motoru.eu ma indreptat spre lugoj la 30m in spatele bmw cand de odata autocamionul depaseste un tir pe linie continua si loveste frontal bmw in momementul accidentului am vrut sa evit virand usor stanga dar in acel moment trecea tirul depasit de autocamion am franat brusc intrand intre bmw si autocamion lovind ambele masini in momentul inpactului am sarit peste bmw si am ajuns pe iarba cu vatamari corporale usoare.sant nevinovat deoarece legea spune pastrarea distantei in caz ca cel din fata ta opreste sau incetineste nicidecum daca sa produs un accident frontal.vreau sa stiu daca sant vinovat de lovirea bmw deoarece inspectorul de daune a spus ca nu ma poate despagubi asigurarea autocamionului doar pana la finalizarea dosarului.dar soferul auto camionului recunoaste vina.multumesc.
da aveti dreptate.nu dau nici o declaratie astept sa ma contacteze rca sa ma despagubeasca ca daca se ajunge in instanta voi cere daune ptr vatamare corporala si atunci trebuie sa ma despagubeasca cu o suma mai mare.multumesc.X-(
am sunat asiguratorul si mia spus ca politia decide cine vinovat de producerea accidentului si chiar daca merg in instanta nu ma despagubeste pana la solutionarea cazului si gasirea vinovatului.dar soferul auto camionului recunoaste vina dar cei de la asigurari nu vreau nici cum sa ma despagubeasca,ce e de facut multumesc.
Mergeti la asigurator, cu documentele de la politie (politaRCA,autorizatia de reparatie, un p.v. daca a fost incheiat sau un document care sa descrie accidentul si faza cercetarilor, etc.) si avizati dauna (solicitati documentul de avizare, completati-l, atasati celelalte doc.)prezentati motorul pentru constatare avarii in scris si fotografiere si cereti confirmarea de primire cu nr. de dosar dauna deschis de asigurator.Abia dupa indeplinirea acestor obligatii de catre asigurator, se poate discuta/negocia mai departe restul - despre despagubiri, marime,termen, etc.
Intr-adevar, politia se pronunta asupra vinovatiei (in cazul acesta este certa a celui care l-a provocat) iar raspunsul primit de la asigurator este 1/2adevar deci o minciuna, pentru ca vinovatia n-o poate schimba decat instanta, iar modalitatea de despagubire inainte de pronuntare este descrisa in normele obligatorii RCA cunoscute, la data avizarii daunei fiind indeplinita conditia de culpabilitate a asiguratului RCA.
am sunat inspectorul de asigurari al autocamionului si mia spus ca pana la gasirea vinovatului de accident pot sa merg ori unde ca nu ma despagubeste.doar daca vine de la politie un act in care apare vinovat asiguratul lor si dupa aceia vine inspectorul de daune si constata starea motocicletei.ce sa fac ?multumesc
Daca instanta va stabili vnovatul, asiguratorul rca al vinovatului va fi obligat sa plateasca tot ce va stabili instanta. Asa ca va recomand sa aveti un pic de rabdare si totul se va rezolva, dar pana atunci nu semnati nimic din care sa reiasa ca renuntati la despagubiri pt vatamare corporala.