avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce motiv vor invoca, daca nu imi dau demisia?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce motiv vor invoca, daca nu imi dau demisia?

Patronul firmei mi-a cerut sa imi dau demisia; ce motiv ar putea invoca, in cazul in care as refuza?
Am lucrat in firma timp de doi ani, nu am avut probleme disciplinare / profesionale, iar chiar in preziua concedierii primisem o marire substantiala de salariu.
Mentionez ca totul a intervenit pe fondul unui conflict intern la locul de munca (un motiv pueril: sefa nu a putut trece fizic de scaunul meu.)

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:49, 14 August 2010
Multumesc mult pentru raspunsuri!
Sunt inca nehotarata acum, pentru ca am lucrat doi ani in firma si chiar am avut realizari frumoase - drept dovada, chiar si proaspata marire salariala!

Din pacate, sefa a recunoscut in fata tuturor ca ii stau "ca un ghimpe in coaste", iar partonul mi-a cerut imediat demisia.
Daca ma opun, m-au avertizat ca "se vor consulta cu avocatul", si voi avea de suferit.
Ma tem ca, daca nu imi depun demisia, vor inventa un motiv care ar arata urat pe cartea de munca.
va doresc succes! de multe ori bataliile duse in instanta de catre angajati impotriva masurilor luate de angajatori dureaza f mult si consuma multi nervi. v-ati gandit intelept sa plecati dvs din firma decat sa va razboiti cu ei chiar daca dreptatea e de partea dvs!
Buna seara. Of, of, of...daca pana si un avocat gaseste mai intelept sa plecam de buna voie prin demisia la cererea angajatorului....moral, etic, corect? ce mai justitie, ce mai drepturile omului:(....
Cum e cand ti se cere incetarea contractului de munca cu acordul partilor? Cam tot aia, nu?
1. Incetarea CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii) inseamna ca angajatorul si salariatul pica de acord asupra datei de incetare a raporturilor de munca.
2. Demisia (art.79 din Codul muncii) este un act unilateral din partea salariatului. Ea nu se aproba de angajator. Acesta ia la cunostinta si se conformeaza legii.
3. Prin demisie salariatul este obligat la un preaviz (inscris in CIM) de 15 zile, perioada in care respecta programul de lucru.
4. Ambele cazuri de incetare a CIM nu permit ca salariatul sa beneficieze de indemnizatie de somaj.
Multumesc, am inteles efectele in esenta asta ma interesa. In compania unde lucrea s-au facut multe disponibilizari in acest fel, adica oamenii chemati individual si au fost fortati sa semneze incetarea CIM cu acordul partilor, alternativa fiind vanarea greselilor si cercetarea disciplinara....banuiesc ca nu e tocmai legal....dar ce se poate face?

Alte discuții în legătură

Cine face legea in lumea noastra salamanca salamanca Sunt disperata si am nevoie de un sfat La firma unde lucrez se fac disponibilizari acum in ianuarie. Eu sunt angajata de 9 ani dar mereu patronul a avut un ... (vezi toată discuția)
Rog urgent demisie!! a_gmona a_gmona Mi-am trimis demisia in data de 21.12.2006 conf art. 79.8., prin posta cu confirmare de primire, cerand ca raporturile de munca sa inceteze cu data de ... (vezi toată discuția)
Demisie neacceptata. atunci cum plec? Hadryana Hadryana Actualul meu angajator nu vrea sa accepte demisia cu acordul partilor pe care i-am cerut-o incepand cu data de 5 octombrie, de cand viitorul angajator m-ar ... (vezi toată discuția)