avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mandat de aducere ?!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mandat de aducere ?!

Buna ziua,

intr-o seara pe la ora 21 suna la usa parintilor mei un politist foarte nervos si suparat ca "vin pe timpul meu si cu masina mea si sunt bugetar" si le inmaneaza o citatie pe care ii forteaza sa o semneze "daca nu, o pun pe usa la intrarea in bloc ! si vin si cu mandat de aducere !! " . citatia era pe numele meu, eu nu eram acasa. Vinovat nu ma stiu cu nimic. Problema e ca pe citatie apare termenul de "cercetare penala" emisa de un birou de investigatii criminale ale unei sectii de politie. Stiu ca de-a lungul timpului au mai venit citatii de la aceeasi sectie de politie, dar nu m-am prezentat. Pe aceasta citatie primita de parintii mei apare numele meu insa nu este mentionata si calitatea sub care sunt chemat la sectie. De ce oare ? si ce ar putea fi ? am numarul de dosar trecut pe citatie oare cum as putea sa aflu despre ce e vorba ? politistul nu a vrut sa spuna nici parintilor. a plecat nervos si amenintand ca vine dupa mine cu mandat de aducere. Si a mentionat ca imi trimite citatie si la locul de munca ? sunt ei indreptatiti ?

Va multumesc pentru orice informatii ajutatoare.
O zi buna !
Cel mai recent răspuns: m.belu , utilizator 23:27, 13 August 2010
Daca se vine cu mandat de aducere si este vorba de o infractiune grava exista riscul sa se dispuna retinerea si apoi sa se ceara arestarea preventiva.
Daca sunteti nevinovat in mod normal nu se poate intampla nimic...

avocat Claudiu Lascoschi
Cel mai bine este sa va prezentati la data si ora din citatie, la sectia de politie. Sigur prin telefon nu veti obtine date. Da, puteti angaja un avocat sa va reprezinte, daca sunteti comod sa va deplasati la sectie.
In caz de neprezentare, puteti fi dusa in fata organului judiciar cu mandat de aducere, insa aveti dreptul sa va prezentati si sa nu declarati nimic.
Succes!
diana ramona a scris:

De cand constituie sustragerea de la urmarire penala ( evident ptr invinuit ) infractiune , ptr a putea fi acuzata persoana de savarsirea acestei fapte ? Daca da , va rog si eu tare mult sa imi indicati o baza legala ... :)
Ptr ca eu nu stiu sa existe o astfel de infractiune ...

=D> Nici eu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 198 c.pr.pen art.176 alin.1 lit.e c.pr.pen karmyrafy karmyrafy as dori sa stiu si eu ce prevad aceste articole deoarece am primit aceasta citatie dupa 3 luni de la terminarea procesului si dupa ce s a dat sentinta.citatie ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de procedura anchetei / cercetarii / urmariii penale dia22 dia22 Buna ziua Care este cursul unei anchete care incepe cu o reclamatie facuta la politie pentru distrugerea unui parbriz de masina al mamei mele, de catre ... (vezi toată discuția)
Calitate martor intr-un dosar penal alex26brasov alex26brasov Buna ziua. Situatia mea este in felul urmator: In perioada octombrie-decembrie 2009 am fost angajat pe functia de Director Sucursala al unei firme, care ... (vezi toată discuția)