avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... despre pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

despre pensie

am o rugaminte la d-voastra,tatal meu este nascut la data de 04.01.1951 si are total stagiu de cotizare realizat 34 ani 2 luni 9 zile dintre care 20 de ani 11 luni in grupa a II,poate acesta sa beneficieze de pensie,
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:48, 18 August 2010
florisiris a scris:

Daca citeati cu atentie mesajului lui Bruta, ati fi observat ca vorbea de faptul ca la stagiul de cotizare efectiv realizat de @leonida, se aduna sporul pentru cei 20 de ani de grupa a II-a.

Asa cum au sustinut si colegii mei de forum( d-na. Pintea, Dl. Tudor Valeriu si Bruta), @leonida poate beneficia in anul 2011, de pensie anticipata partiala, (daca nu intervine un alt act normativ care sa prelungeasca suspendarea) sau de pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare, in conformitate cu dispozitiile art. 42, alin.1 din Legea nr. 19/2000.
Acest articol confera posibilitate, asiguratilor, care au in alcatuirea stagiului de cotizare perioade lucrate in grupa superioara de munca, sa beneficieze de reducerea varstei standard, adica sa benefieze de pensie pentru limita de varsta...mai devreme.

Stimata florisiris, nu am combatut pe Gabriela Pintea nici pe Tudor Valeriu, pentru care am tot respectul-ma refer la persoanele citate mai sus-dvs. daca ati fi citit cu mare interes, de atentie nu poate fi vorba, ceea ca am raspuns userului bruta se referea strict la... ceea ce ati ignorat in esential Altfel, reiterez faptul ca in vechea reglementare la fiecare an lucrat in grupa II de munca se adauga 3 luni! Acum, faptul ca prevederile art.42 alin. (1) din Legea nr.19/2000 mai sunt inca in vigoare aplicarea acestui text de lege se face conform...
Interventie moderator

@tudorioan

Eu prefer sa cunoasteti si sa respectati munca celor doi colegi care dau raspunsuri corecte in forumul "pensionari", si ma refer la florisiris si la Bruta. Respectul declarativ nu-si are rostul. De cateva zile va repetam, patru persoane, aceleasi aspecte. Personal imi pare rau ca nu am reusit sa va lamuresc.
Discutia se incheie aici.

Gabriela Pintea
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata? Doina Elena Doina Elena Nascut in data de 31.08.1951 - barbat vechime totala in munca 39 ani si 6 luni din care: - 2 ani 11 luni 14 zile in grupa a II-a - 85% - 19 ani 3 luni 16 ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie grupa1 cucuruzu cucuruzu Buna ziua! Am o nelamurire in legatura cu grupa 1 de munca daca ea mai este valabila. Tatal meu a primit decizie destul de ambigua de la casa de pensii in ... (vezi toată discuția)
Pensionare limita de varsta keops_mic keops_mic As dori sa cunosc care este varsta la care as putea sa ma pensionez la limita de varsta. Am lucrat : 1977 - 1984 grupa 1 1984-2002 grupa 2 2002-2009 fara ... (vezi toată discuția)