Stimata florisiris, nu am combatut pe Gabriela Pintea nici pe Tudor Valeriu, pentru care am tot respectul-ma refer la persoanele citate mai sus-dvs. daca ati fi citit cu mare interes, de atentie nu poate fi vorba, ceea ca am raspuns userului bruta se referea strict la... ceea ce ati ignorat in esential Altfel, reiterez faptul ca in vechea reglementare la fiecare an lucrat in grupa II de munca se adauga 3 luni! Acum, faptul ca prevederile art.42 alin. (1) din Legea nr.19/2000 mai sunt inca in vigoare aplicarea acestui text de lege se face conform...
Daca citeati cu atentie mesajului lui Bruta, ati fi observat ca vorbea de faptul ca la stagiul de cotizare efectiv realizat de @leonida, se aduna sporul pentru cei 20 de ani de grupa a II-a.
Asa cum au sustinut si colegii mei de forum( d-na. Pintea, Dl. Tudor Valeriu si Bruta), @leonida poate beneficia in anul 2011, de pensie anticipata partiala, (daca nu intervine un alt act normativ care sa prelungeasca suspendarea) sau de pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare, in conformitate cu dispozitiile art. 42, alin.1 din Legea nr. 19/2000.
Acest articol confera posibilitate, asiguratilor, care au in alcatuirea stagiului de cotizare perioade lucrate in grupa superioara de munca, sa beneficieze de reducerea varstei standard, adica sa benefieze de pensie pentru limita de varsta...mai devreme.
~ final discuție ~