avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... recuperare polita asigurare de viata la terminarea ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

recuperare polita asigurare de viata la terminarea achitarii creditului

Buna ziua,
Am in derulare un credit pentru nevoi personale, iar la incheierea Contractului de credit pentru consum am platit contravaloarea unei polite de asigurarea de viata pe toata durata creditului.Polita de asigurare de viata valabila pe toata durata contractului creditului a fost incheiata la o societate de asigurari si cesionata in favoarea bancii. Contravaloarea politei a fost platita din creditul contractat.
Va rog sa-mi spuneti daca la achitarea integrala a creditului, polita de asigurare poate fi rascumparata, deoarece pe durata derularii contractului (5 ani) nu a fost niciun eveniment nedorit. La cine trebuie sa ma adresez, la banca unde am facut creditul sau la societatea care a incheiat polita.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Haiduc Gabriela , utilizator 09:06, 20 Aprilie 2023
Sunt convins ca ati interpretat gresit cele scrise de mine. Eu am dat un exemplu. Nu stiu pe cat timp s-a contractat creditul si nici in ce conditii. Dar este singura modalitate de restituire aceea pe care am prezentat-o. Si intotdeauna se restituie la cererea asiguratului tot ce s-a platit in plus. Ori in cazul ca ati platit in avans o polita si ati achitatsi creditul tot in avans, atunci vi se restituie diferenta de prima de la data achitarii creditului si pana la data la care ar fi fost de drept sa se deruleze.
Eu sunt convinsa ca nu ati citit argumentele aduse de catre mine.Indiferent daca ati dat un exemplu sau nu, ramane un adevar:nu ati specificat temeiul legal al restituirii.
Contractantul are toate drepturile si obligatiile pe polita(de cele mai multe ori aceeasi persoana intruneste dubla calitate de contractant si asigurat).
Daca banca ar fi contractantul,ar putea exista solutia la care faceti referire.Oricum,e absurd sa credem ca banca ar plati prima de asigurare pentru toata perioada.
Asa cum v-am spus si cu alta ocazie,raman la convingerea mea.:)
Pana la urma,cei care citesc sunt liberi sa isi formeze o parere.


Ultima modificare: Duminică, 15 August 2010
floare _de_ colt, utilizator
:offtopic: Stimati colegi con-forumisti, va rog transferati disputele pe m.p. sau deschidem un nou subiect gen"CONTRAZICERI/CONTROVERSE IN ASIGURARI"
Daca se continua asa, ce mai inteleg neinitiatii care ne solicita experienta ?
Va multumesc.
Va multumesc tuturor, nu am vrut sa creez polemica, dar banca spune doar ca nu se mai restituie nimic. Ce ma mira ? Nu dau niciun temei legal. Creditul a fost pe o perioada de 5 ani si nu s-a incheiat anticipat. Fata de alte banci, polita de asigurare nu a mai fost reinnoita si nu cunosc termenii din ea. Trebuie sa merg la asigurator, dar din spusele unora, nu a mai fost restituita pana acum nicio polita.
Cu stima,
Cat timp ati avut credit, nu era niciun motiv sa va solicite incheierea unei polite "tip casco" asa cum ati inteles deja.Daca ar fi fost vorba despre o polita de viata cu acumulare de capital sau cu componenta investitionara, in afara de cererea in sine, sau mai bine-zis semnatura de acord pentru asigurare, ar fi trebuit sa se poarte o discutie mai ampla cu asiguratorul, ar fi fost necesar sa se stabileasca marimea primei anuale, etc.Daca nu ati verificat ce componenta aveau ratele lunare, s-ar putea ca polita sa fi fost platita lunar(sau la aceeasi frecventa cu rata ) si sa fi fost cuprinsa in rata pentru credit sau chiar separat, identic cu dobanda sau comisioanele bancare.Spun asta, pentru ca practicarea unei prime pentru 5 ani de asigurare este total nepracticabila/inedita.La asigurator, solicitati conditiile de asigurare pentru forma pe care ati avut-o, sau incercati pe pagina de lui de net (majoritatea au ) pentru a obtine informatiile, ca pentru o asigurare viitoare si astfel puteti evita suspiciunile privind ascunderea adevarului,sau posibilitatea unui refuz privind relatiile despre un contract expirat.

Alte discuții în legătură

Asigurarea de viata ContSters52476 ContSters52476 Sotul meu a avut o asigurare de viata care a expirat pe 23 septembrie 2009. In luna august a descoperit o tumoare cervicala care s-a dovedit a fi cancer si i-a ... (vezi toată discuția)
Se restituie bani din asigurare? tm06cristi tm06cristi Scot o anumita suma de bani de la o banca,banca face o asigurare de viata pe timp de 10 ani la la suma scoasa intrebarea mea este se restituie acesti bani ... (vezi toată discuția)
Polita de asigurare de viata oana_i oana_i Buna ziua! Am un contract de credit incheiat pe o perioada de 5 ani, insotit de o polita de asigurare de viata pt beneficiarii de credite. Beneficiara ... (vezi toată discuția)