avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... recuperare polita asigurare de viata la terminarea ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

recuperare polita asigurare de viata la terminarea achitarii creditului

Buna ziua,
Am in derulare un credit pentru nevoi personale, iar la incheierea Contractului de credit pentru consum am platit contravaloarea unei polite de asigurarea de viata pe toata durata creditului.Polita de asigurare de viata valabila pe toata durata contractului creditului a fost incheiata la o societate de asigurari si cesionata in favoarea bancii. Contravaloarea politei a fost platita din creditul contractat.
Va rog sa-mi spuneti daca la achitarea integrala a creditului, polita de asigurare poate fi rascumparata, deoarece pe durata derularii contractului (5 ani) nu a fost niciun eveniment nedorit. La cine trebuie sa ma adresez, la banca unde am facut creditul sau la societatea care a incheiat polita.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Haiduc Gabriela , utilizator 09:06, 20 Aprilie 2023
Salut.

Am facut un credit la Unicredit Bank pe o perioda de 5 ani de zile ce contine si o asigura de viata asigurata de Argo Asigurari de viata. Dupa o luna si jumatate cu mult noroc am achitat creditul integral ca mai apoi sa cer restituirea sumei asigurate deoarece nu m-am folosit de aceasta decat 1 luna jumatate. Asigurarea m-a costat 1208 lei insa suma restituita a fost de 210 ron, ceea ce reprezinta 20% din toata suma. Am sunat la Ergo insa tot ce mi-au spus a fost ca ei au calculat pe baza unui calculator special de asigurari etc....
Nelamurirea mea este: De ce au restituit doar 20% in conditiile in care eu am achitat creditul dupa o luna de zile si nu m-am folosit de asigurarea lor, pe aceasta durata nu au fost evenimente nefericite. Ce reprezinta procentul pastrat in conturile lor de 80%?

Unde ma pot adresa sa reclam acest fapt?
Buna seara! Exista vre-o lege in acest sens,prin aceleasi probleme trec si eu,am platit un credit in avans si as dori sa-mi recuperez asigurarea,bine anii care i-am platit in avans.astp un raspuns,va multumesc!
Bună ziua .Asigurările încheiate la Contractul de împrumut de nevoi personala se pot recupera după ce sa plătit integral împrumutul.? Și dacă da ,cum procedam .Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea de viata ContSters52476 ContSters52476 Sotul meu a avut o asigurare de viata care a expirat pe 23 septembrie 2009. In luna august a descoperit o tumoare cervicala care s-a dovedit a fi cancer si i-a ... (vezi toată discuția)
Se restituie bani din asigurare? tm06cristi tm06cristi Scot o anumita suma de bani de la o banca,banca face o asigurare de viata pe timp de 10 ani la la suma scoasa intrebarea mea este se restituie acesti bani ... (vezi toată discuția)
Polita de asigurare de viata oana_i oana_i Buna ziua! Am un contract de credit incheiat pe o perioada de 5 ani, insotit de o polita de asigurare de viata pt beneficiarii de credite. Beneficiara ... (vezi toată discuția)