avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prescriere suspendare permis conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prescriere suspendare permis conducere

In cati ani se prescrie suspendarea permisului de conducere?

Amenda luata in 2007, contestatie in 15zile, recurs, pierdut in 2008 dupa 1an si 3luni de la introducerea contestatiei in instanta... nu am predat carnetul si am inteles ca se prescrie dar in cati ani nu am inteles

Multumesc
Cel mai recent răspuns: danut13 , utilizator 12:02, 16 August 2010
Termenul de prescriptie este de 5 ani .
Predati permisul de conducere.
Cand am fost sa-l predau (acum 2 ani) mi-au cerut sentinta definitiva si irevocabila pe care normal ca nu o aveam deoarece la recurs nu se comunica... la ghiseu mi-a zis ca daca nu o aduc in 15 zile se prelungeste suspendarea cu inca 30zile (stiam) dar cum recursul a fost foarte departe de casa (500km) trebuia sa ma duc pana in provincie sa vin cu hartia(asta nu stiam) si oricum primeam bonusul de 30zile suplimentare deoarece m-am dus in a 13-a zi si urma week deci ajungeam la ei cu hotararea cel mai devreme in a 17-a zi cu o cheltuiala enorma si timp pierdut (1000km!!). Asa ca am asteptat sa ridice ei hotararea si sa-mi comunice cand mi-l suspenda! Dar bag de seama ca nici ei nu prea vor sa piarda timp si bani cu asa ceva... birocratia ne omoara, ca nu am avut nici o clipa intentia sa nu-l predau... semnam pe propria raspundere o hartie si toata lumea era multumita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie, proces verbal contraventie circulatie costi1 costi1 Stimati colegi, Am o speta f interesanta, si anume, in luna februarie 2006 am fost prins de aparatul radar cu viteza de 118 km/h in localitate, ... (vezi toată discuția)
Prescriptie suspendare permis romi_codrean romi_codrean salut as vrea sa aflu pareri in urmatoarea speta cu care se confrunta un coleg in mai 2007 a fost surpris in timp ce circula in localitate cu 104 km/h adica ... (vezi toată discuția)
Puncte auto catalinamirela catalinamirela Buna ziua! In urma cu 17 zile mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru depasire pe linie continua. Am depus contestetie deoarece singura iesire din ... (vezi toată discuția)