avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea ternului de catre o alta persoana care nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea ternului de catre o alta persoana care nu este proprieta

Detin in proprietate un teren intravilan de 2500 mp.Pentru acest teren am titlu de proprietate.Pentru acelasi teren,o matusa are adeverinta de punere in posesie.In toate actele de la primarie(schite,registre)eu figurez proprietara.Acum matusa a vandut terenul ,iar persoana care a cumparat a ingradit proprietatea.Mentionez ca adeverinta matusii este pe numele tatalui sau,care este si bunicul meu,decedat in urma cu 11ani si dupa care nu a dorit sa deschidem succesiune decat atunci cand va muri si bunica mea(mama ei).Eu am mostenit terenu dupa decesul tatalui meu(acum 18ani).[Unde sa ma adresez,la Politie sau la judecatori?
Ultima modificare: Duminică, 15 August 2010
Julieta-1943, utilizator
Poate deschide succesiunea in alta localitae?Noi suntem vecine.La primarie nu a depus nici un act privind succesiunea.
succesiunea se deschide la un notariat din raza unde a fost ultimul domiciliu al defunctului .
Julieta-1943 a scris:

ternul l-a vandut acum 10-15 zile,dar nu stiu cui.


Atunci nu a vandut legal. In prezent se pot vinde terenurile cu urmatoarele acte: titlu de proprietate, cadastru, intabulare, certificat fiscal. Or, e clar ca titlu nu are si ma indoiesc ca ii intabula cineva o autorizatie sau ce are ea acolo.

Nu mai stati in pasivitate, puneti-va ordine in acte, dezbateti succesiunea si apoi va puteti adresa instantei cu actiune sa ii dati pe asa-zisii cumparatori afara de pe terenul dvs.
doberv a scris:

poate ca matusa a deschis de multa vreme succesiunea si dvs nu ati avut cunostinta (se mai intampla) si daca "nu v-ati prezentat la succesiune" inseamna ca ati fi renuntat la drepturi.
puteti face verificari si sa sesizati organele in drept.


Vreţi să spuneţi că moştenirea o poate revendica oricine pe ascuns [la un notar] fără ca măcar ceilalţi beneficiari să aibe habar de acest lucru ?
La primarie s-ar fi stiut, masa succesorala este inregistrata , se plateste impozit, iar adeverintele si anexa necesara se elibereaza de catre primaria localitatii unde defunctul a avut rolul. Daca nu s-a cerut anexa, nu s-a dezbatut succesiunea.

Alte discuții în legătură

Problema cu un imobil din masa succesorala ! stelutaalistar stelutaalistar Detin un certificat de mostenitor in care se specifica , la masa succesorala printre alte bunuri imobile si un teren de 500 mp pe care defunctul i-l lasa ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren / chitanta de mana cu martori bukinst bukinst Un numar de 4 mostenitori, din 5, ai unui autor decedat (matusa) au vandut in 1994, un teren intravilan cu chitanta, neexistand titlu proprietate. Nu s-a ... (vezi toată discuția)
Suprapunere teren irinasm irinasm Buna ziua. Am un teren intabulat, inscris in cartea funciara din 2004. In 2006 vecinul din dreapta a vandut iar noul vecin a ingradit terenul. In 2012 acesta a ... (vezi toată discuția)