avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea ternului de catre o alta persoana care nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea ternului de catre o alta persoana care nu este proprieta

Detin in proprietate un teren intravilan de 2500 mp.Pentru acest teren am titlu de proprietate.Pentru acelasi teren,o matusa are adeverinta de punere in posesie.In toate actele de la primarie(schite,registre)eu figurez proprietara.Acum matusa a vandut terenul ,iar persoana care a cumparat a ingradit proprietatea.Mentionez ca adeverinta matusii este pe numele tatalui sau,care este si bunicul meu,decedat in urma cu 11ani si dupa care nu a dorit sa deschidem succesiune decat atunci cand va muri si bunica mea(mama ei).Eu am mostenit terenu dupa decesul tatalui meu(acum 18ani).[Unde sa ma adresez,la Politie sau la judecatori?
Ultima modificare: Duminică, 15 August 2010
Julieta-1943, utilizator
Intrucit numai Dv. posedati titlu de proprietate puteti inainta actiune in revendicare impotriva tertului care a intrat in terenul Dv. si l-a ingradit. Nici un inscris confectionat intre matusa Dv. care nu poseda titlu si aceasta terta persoana nu va este opozabil astfel incit consider ca aveti cistig de cauza.
buna ziua.
va trebui sa investiti instanta de judecata cu o actiune in revendicare.
Daca depun o plangere la Politie pentru tulburare de posesie, impotriva actualilor ocupanti ai terenului,nu as rezolva situatia mai repede si cu cheltuieli minime?Ei au doar o chitanta de mana incheiata cu matusa mea.Eu vreau sa-mi elibereze terenul cat mai repede.Apoi ii priveste cum isi recupereaza banii.
Probabil se vor apara cu actul de la matusa Dv. spunind ca sunt de buna credinta iar de la Politie veti fi indrumata catre instanta civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu un imobil din masa succesorala ! stelutaalistar stelutaalistar Detin un certificat de mostenitor in care se specifica , la masa succesorala printre alte bunuri imobile si un teren de 500 mp pe care defunctul i-l lasa ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren / chitanta de mana cu martori bukinst bukinst Un numar de 4 mostenitori, din 5, ai unui autor decedat (matusa) au vandut in 1994, un teren intravilan cu chitanta, neexistand titlu proprietate. Nu s-a ... (vezi toată discuția)
Suprapunere teren irinasm irinasm Buna ziua. Am un teren intabulat, inscris in cartea funciara din 2004. In 2006 vecinul din dreapta a vandut iar noul vecin a ingradit terenul. In 2012 acesta a ... (vezi toată discuția)