avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Procura auto pentru Bulgaria!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Procura auto pentru Bulgaria!

Doresc sa plec in concediu cu masina socrului meu in Bulgaria. Imi este necesara procura? Cat costa?
Unul dintre elementele specifice procurii este tocmai acela ca este legalizata de notar ca si in cazul -particular in speta-contractului de comodat.In practica juridica- pt.contractul de comodat ,de ex.in stabilirea sediului unui srl-nu exista obligativitatea legalizarii la notar.
Indubitabil,in speta rezulta ca ambele documente,fiind legalizate de notar sunt valabile,doar conditionate de legalizarea notarului.Astfel,am putea intocmi si un contract de inchiriere cu precizarea ca chiriasul poate iesi din tara,legalizat de notar,nu?Eu nu am facut altceva decat sa indic solutia cea mai simpla utilizatorului.
Ma scuzati,de unde trebuia sa ''pricep'' ca acel contract de comodat este legalizat de notar,din moment ce pentru acest document nu este o conditie juridic obligatorie sa fie legalizat de notar???!!!
Ultima modificare: Duminică, 15 August 2010
andymaurul, utilizator
aici va contrazic, desi nu sunt de meserie, dar posed o masina care nu este pe numele meu, sau a vreunei rude, este in continuare pe numele celui de la care am luat-o, si se iese din tara cu certificat de comodat. incheiat la notar intre posesorul de drept al masini si mine ca utilizator...si am trecut in afara tarii si m-am si intors.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire la notar fara persoana imputernicita (iesire auto din ro) kvremus kvremus Buna ziua, Va solicit ajutorul intr-o privinta: un prieten de-al meu, roman, se afla in Italia (are si acte de Italia) si a cumparat o masina noua din ... (vezi toată discuția)
Procura auto daca e masina tatalui meu? bpardut bpardut Am nevoie de procura auto daca masina este inscrisa pe tatal meu dar acum o conduc numai eu? (vezi toată discuția)
Contractul de comodat auto pentru r. moldova trebuie încheiat neapărat în fața unui notar sau poate fi și neautentificat? Georgiana Alexii Georgiana Alexii Un contract de comodat trebuie incheiat neaparat in fata unui notar sau poate fi incheiat si acasa? De exmplu: masina e pe numele mamei, am sa o folosesc eu ... (vezi toată discuția)