avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Venitul brut minim garantat pentru functionarii publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Venitul brut minim garantat pentru functionarii publici

sint functionar public si incadrat cu un salariu de 705 ron brut.daca se aplica reducerea conform legii 118/2010 cu 25% ,este corect ca venitul brut sa scada sub 600 ron?prin urmare venitul brut sub 600 se mai reduce cu 25%?
cu multumiri ,antin.
Cel mai recent răspuns: mayuk27 , utilizator 17:14, 16 August 2010
antin, daca am inteles bine, te referi la situatia in care se cumuleaza de pe trei zile, cate o ora considerata de noapte, pt a se acorda sporul de 25%. Nu se acorda spor de noapte decat in situatia in care efectuezi cel putin 3 ore de noapte pe o tura (cum reiese si din CM, art.123, lit.a, postat mai sus de dl. tudorvaleriu)
Cel putin, asa procedeaza angajatorul meu.
Desi, daca luam in considerare doar lit.b, se poate interpreta acea "fiecare oră de muncă de noapte prestată."
Ultima modificare: Luni, 16 August 2010
mihami, utilizator
b) fie de un spor la salariu de minimum 15% din salariul de bază pentru fiecare oră de muncă de noapte prestată.

Da, asa este. Ramane sa verificati orele.
Nu inteleg de ce toata lumea spune ca dupa taierea de 25% banii pe care-i luam in mana (cum a spus domnul Boc) nu poate fi mai mic de 600 lei. Domnilor , dupa aplicarea legii unice a salarizarii de la 630 net am ajuns la 556 net, iar dupa taiere 25% salariul meu este de 450 lei. Nu pot trai cu 450 lei. Mi-am retras si copilul de la camin! Sotul meu este tot bugetar si nu mai putem decat sa platim rata la banca iar bani de mancare .... ioc. Domnul Boc stie cum este sa traiesti asa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate face daca o institutie publica refuza sa acorde drepturile cf noii legi a salarizarii? Teodor-Valentin Ion Teodor-Valentin Ion conform art 8 al legii 330/2009 \"Art. 8. - In anul 2010, majorarea salariilor, a soldelor functiilor de baza si a indemnizatiilor se va face numai pentru ... (vezi toată discuția)
Salarii diminuate valentinasimona84 valentinasimona84 daca d-ul boc a anuntat ca nu vor scadea salariile sub 600 lei,ce se va intampla cu cei care lucreaza contractual la o primarie de comuna,si care nu au nici un ... (vezi toată discuția)
Salarizare in inv. pt. personalul nedidactic auxiliar cor1na cor1na SPORUL DE VECHIME ESTE INCLUS IN SALARIU ? La un salariu de 799 de incadrare cu o vechime de 25% ce salariu net ar trebui sa rezulte? (vezi toată discuția)