Nu o sa pun numele persoanelor din anumite motive personale....
........
"v" si "vs" au avut 2 copii "c" si "f"..."c" si "f" la randu lor au si ei copii, "c" are 2 copii "m" si "cr" , "f" are 2 copii "i" si "b"..."v" si "vs" au facut testament ...in el scria ca lasa toata averea copiilor "c" si "f"..."vs" a murit ...dupa un timp a murit si copilul acesta fiind "c" ..."v" a revocat testamentu vechi si a lasat toata averea lui "f" printrun testament la un notar public
Cine are parte la avere?
Au copii lui "c" vreun drept?
Datele problemei se schimba.
Dupa moartea lui Vasile, daca acesta n-a lasat vre-un testament, mostenirea se va imparti astfel:
- Viorica va mosteni 1/4 din mostenire.
- Catalin va mosteni 1/2 din 3/4, adica 3/8
- Florin va mosteni tot 3/8.
Dupa moartea Vioricai, aceasta a lasat un testament numindu-l legatar universal pe Florin, revocand testamentul anterior in care erau numiti legatari universali ambii copii ai acesteia, revocare datorata decesului lui Catalin. Astfel, mostenirea se va imparti dupa cum urmeaza:
- Cristi si Madalina vor veni la mostenire prin reprezentarea tatalui decedat, si vor culege rezerva ce i s-ar fi cuvenit acestuia daca ar fi fost in viata, adica 1/3 din mostenire, rezerva care se va imparti la 2, rezultand ca Madalina si Cristi vor mosteni cate 1/6 din mostenire.
- Florin, va culege si el cealalta parte din rezerva, respectiv 1/3 la care se mai adauga testamentul care il instituie pe acesta legatar universal, urmand sa mosteneasca si cealalta parte de 1/3 din mostenire.
Testament
elizabeta
buna ziua, as dori sa stiu daca beneficiez si eu ca sotie supravietuitoare de testamentul sotului meu pe care la primit mostenire de la parintii lui (eu nu ... (vezi toată discuția)
Mostenire - urgent
dadam
Stimate Doamne, Stimati Domni,
Ma adresez Dumneavoastra in speranta ca voi primi un raspuns cit mai repede cu putinta.
Prezint mai jos cazul a doua surori, ... (vezi toată discuția)