avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

As dori un raspuns rapid daca se poate...

Nu o sa pun numele persoanelor din anumite motive personale....

........
"v" si "vs" au avut 2 copii "c" si "f"..."c" si "f" la randu lor au si ei copii, "c" are 2 copii "m" si "cr" , "f" are 2 copii "i" si "b"..."v" si "vs" au facut testament ...in el scria ca lasa toata averea copiilor "c" si "f"..."vs" a murit ...dupa un timp a murit si copilul acesta fiind "c" ..."v" a revocat testamentu vechi si a lasat toata averea lui "f" printrun testament la un notar public

Cine are parte la avere?
Au copii lui "c" vreun drept?

Ajutatima si pe mine va rog frumos :(
Ultima modificare: Luni, 16 August 2010
GrowNxxx, utilizator
Cel mai recent răspuns: GrowNxxx , utilizator 23:23, 29 August 2010
:)
puteti sa ne spuneti si in ce ani s-au produs decesele, asta ca sa va putem spune daca s-ar mai putea solicita reductiunea liberalitatilor.
Vasile deces la data 1993-05-11

Catalin deces la data de 2010-03-30

Viorica deces la data de 2010-08-11

....:((
Datele problemei se schimba.
Dupa moartea lui Vasile, daca acesta n-a lasat vre-un testament, mostenirea se va imparti astfel:
- Viorica va mosteni 1/4 din mostenire.
- Catalin va mosteni 1/2 din 3/4, adica 3/8
- Florin va mosteni tot 3/8.
Dupa moartea Vioricai, aceasta a lasat un testament numindu-l legatar universal pe Florin, revocand testamentul anterior in care erau numiti legatari universali ambii copii ai acesteia, revocare datorata decesului lui Catalin. Astfel, mostenirea se va imparti dupa cum urmeaza:
- Cristi si Madalina vor veni la mostenire prin reprezentarea tatalui decedat, si vor culege rezerva ce i s-ar fi cuvenit acestuia daca ar fi fost in viata, adica 1/3 din mostenire, rezerva care se va imparti la 2, rezultand ca Madalina si Cristi vor mosteni cate 1/6 din mostenire.
- Florin, va culege si el cealalta parte din rezerva, respectiv 1/3 la care se mai adauga testamentul care il instituie pe acesta legatar universal, urmand sa mosteneasca si cealalta parte de 1/3 din mostenire.
Perfect de acord cu Claudiu. Acum tot ceea ce trebuie sa faceti este sa mergeti la notar sa deschideti succesiunea.
Multumesc pentru timpu` si raspunsurile acordate...

Mai am o singura intrebare....

Se poate face ceva pentru ca copii lui Catalin sa nu primeasca o parte din avere...?

Alte discuții în legătură

Valoare testament notarial bim67 bim67 O matusa doreste sa-mi faca testament notarial privind bunurile ei (mentionez ca eu sunt nepot de frate). Cum se va imparti averea la decesul ei in ... (vezi toată discuția)
Testament elizabeta elizabeta buna ziua, as dori sa stiu daca beneficiez si eu ca sotie supravietuitoare de testamentul sotului meu pe care la primit mostenire de la parintii lui (eu nu ... (vezi toată discuția)
Mostenire - urgent dadam dadam Stimate Doamne, Stimati Domni, Ma adresez Dumneavoastra in speranta ca voi primi un raspuns cit mai repede cu putinta. Prezint mai jos cazul a doua surori, ... (vezi toată discuția)